Gediz Üniversitesi, sosyal medya uzmanlığı eğitimini online vermeye başladı. Derse ya da sınava girmek için internet bağlantılı bilgisayar başına geçmek yeterli. Bu sayede farklı şehirlerden, hattâ yurtdışından bile derslere katılan öğrenciler var.

Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM), sertifika programlarına sosyal medyayı da ekledi. Kullanım ve etki alanı giderek genişleyen, günümüz yaşamının ayrılmaz bir parçası haline gelen sosyal medyada söz sahibi olacak uzmanlar yetiştirilmesi hedeflendi. Bu alanda bir ilk olarak, eğitimler internetten verilmeye başlandı. Öğrencilerin kimi yurtiçinde kimi yurtdışında. İnternet bağlantılı bir bilgisayar aracılığıyla evlerinde veya işyerlerinde istedikleri zaman ders görebiliyorlar. Ödevler yine sanal âlemde hazırlanıyor, sınavlara da aynı şekilde, ekran başında giriliyor.

Sosyal medya stratejileri, sosyal ağ kurulumu teknikleri, Twitter, Facebook ve Linkedin pazarlama yöntemleri, online itibar yönetimi, dijital halkla ilişkiler, sosyal medya kampanyaları ve sosyal medyada ölçme değerlendirme konu başlıklı eğitimleri başarıyla tamamlayanlar, GESEM sertifikası almaya hak kazanıyor. Halkla ilişkiler, tanıtım ve pazarlama uzmanlarıyla marka yöneticileri başta olmak üzere sosyal medyaya ilgi duyan herkese açık olan programa ilişkin ayrıntılı bilgi, "www.gesem.gediz.edu.tr" sitesinden ya da 232-355 00 15 numaralı telefondan alınabiliyor.
Kaynak: cha