Gaziantep’te 76 sivil toplum kuruluşu şehirde meydana gelen terör saldırısını yaptıkları ortak basın açıklamasıyla kınadı. Açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenler lanetlenirken, birlik, beraberlik ve sağduyu çağrısında bulunuldu.
İçerisinde 3 federasyon, 61 dernek, 2 vakıf, bir de sendikanın yer aldığı sivil toplum kuruluşu adına açıklamayı Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan yaptı. Terör saldırısının, birlik, beraberlik ruhunun ve sosyal barışın adresi olan Gaziantep’te ve ülkede yürekleri dağladığını dile getiren Fincan, “Hain şer şebekeleri, masum ve günahsız yavruları bile hedef tahtasına koyarak, ülkemiz ve insanımız üzerinde haince oyunlar sergilemektedir. Yapılan bu alçakça saldırılarla bu mübarek topraklarda yaşayan insanlarımızın geleceğini karartılmaya, aziz milletimizin önü kesilmeye, kardeşçe yaşadığımız bu coğrafyamız da ki unsurlar birbirine düşürülmeye çalışılmaktadır. Ülkemizin ve bölgemizin ekonomik refah seviyesinin ve istikrarın günden güne iyileştiği şu günlerde milletimizin ikbalini karartmaya çalışan bu karanlık güçler, yüzyıllardır kardeşçe yaşayan Anadolu insanını elbetteki birbirine kırdıramayacaklardır. Allah’ın inayetiyle halkımızın inanç, sabır, sağduyu ve itidali bu şer ve kötülük odaklarının alçak emellerine ulaşmalarına mani olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan hain saldırıyı lanetlediklerini açıklayan Fincan, açıklamasına şöyle devam etti: “Ülkemizin Güneydoğusu ve Gaziantep’te gerçekleştirilen menfur saldırılar münasebetiyle terörü, şer odaklarını ve bu saldırıları gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyoruz. İçeride ve dışarıda insanımızın geleceğine alçakça tuzaklar kurmak için fırsat kollayan insi şeytanlara imkan verilmemesi için ülkemizin bütün kurumlarının, terör hususunda daha hassas olmalarını temenni ediyor, sıkıntılı günlerimizde halkımızı birlik, beraberlik, sağduyuya davet ediyor ve bütün milletimize taziyelerimizi sunuyoruz.”
Kaynak: cha