Gaziantep’te faaliyet gösteren iş adamı ve sanayiciler bombalı saldırıyı kınadı. Birlik çağrısı yapan sanayiciler, Gaziantep’te sosyal barışının bozulmak istendiğine dikkat çekti.

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan açıklamaya çok sayıda iş adamı ve meslek kuruluşu temsilcisi katıldı. Grup adına açıklama yapan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, şunları kaydetti: “Bizler Gaziantep’teki sivil toplum kuruluşları (STK) ve işadamları olarak bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiye’nin sanayi ve ticarette model ili olan ve bölgesinde cazibe merkezi haline gelen şehrimizde gerçekleştirilen bu terör saldırısının amacı ortadadır. Gazi şehrimizdeki sosyal barışı bozmak üzere tertiplenen bu hain saldırı, halkımızın sağduyusu ve sergileyeceği birliktelik sayesinde asla amacına ulaşamayacaktır. Toplumun huzurunu hedef alan terör odaklarının hesaplayamadıkları bir şey var ki o da; bu şehirdeki insanların tarih boyunca farklı din, dil, ırk gözetmeksizin kardeşçe yaşamayı başarmış olmalardır. Bir şeyin altını özellikle çizmekte fayda görüyoruz. Gaziantepliler olarak bizler Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden bu şehirde el ele, omuz omuza ve yürek yüreğe üretmeye ve ülkemizin aydınlık geleceğine birlikte yürümeye kararlılıkla devam edeceğiz.”

        Başkan Aslan, bir gazetecinin, “Neden Gaziantep?” şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: “Gaziantep hem sosyal barış açısından, hem komşu ülkelerle ilişkiler açısından son derece önemli model bir kenttir. Dolayısıyla böyle bir kentte sosyal barışı bozmaya yönelik, bu gelişimin önünü tıkamaya yönelik bir takım kirli amaçlar, kirli hedefler düşünülmüş olabilir. Ama esas mesaj şu, Gaziantep olarak biz, ülkemiz adına da bölgemiz adına da bu bölge ülkeleriyle de iyi geçinmek, birlikte kalkınmak ve yaşadığımız sosyal barışı daha yukarılara taşımaktan başka hiçbir yolu asla tercih etmeyeceğiz. Bu anlamda çok kararlıyız. Zaten bugünkü toplantının sebebi de, vermek istediğimiz mesaj da budur.”

        Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da Gaziantepli vatandaşlara seslenerek, “Mümkün olduğu kadar işinize gücünüze bakın. İnşallah emniyet bunların hakkından gelecektir. Tüm Gaziantepliler sağdan soldan kışkırtmalara sakın ola ki kulak vermesin ve siz de basın olarak lütfen buna duyarlı olun.” diye konuştu.
Kaynak: cha