İstanbul’daki otogarlarda bayram hareketliliği şimdiden başladı. Şehirler arası yolculuk yapacak vatandaşlar, bayram öncesine bilet bulmakta zorlanıyor. Harem ve Esenler Otogarı’nda otobüslerde yer bulmak kolay olmuyor. Otobüs firmaları ise bu yoğunluğu, bayramın yaz tatiline denk gelmesine bağlıyor.

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle bayramı memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, şimdiden otogarların yolunu tuttu. Bazı vatandaşlar, gidecekleri yerlere bilet bulmakta zorlandı. Otobüslerin şimdiden dolu hareket ettiği ve otobüslerde yer bulunmadığı kaydedildi.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 13-19 1xbet Temmuz tarihleri arasında bilet satışlarının tamamen bittiğini kaydeden firma yetkilisi Cengiz Özer, “Masraflarımız ağır olduğu için ek sefer koymayabiliriz. Uçakların bilet fiyatlarını ucuzlatması otobüs sektörünü olumsuz etkiledi. Ramazan bayramının tatile denk gelmesi de biletlerin kısa sürede bitmesine neden oldu.” diye konuştu.

Bayram tatili için ailece Bursa’ya gideceklerini belirten Huriye Taşdemir, “Bayram tatili için bilek kalmaz korkusuyla erkenden yola çıktık. Çok ciddi yoğunluk var. Dönüş için Bursa’dan biletimizi şimdiden aldık.” dedi.
Kaynak: cha