Raid Salah; bir şehit ailesini ziyarette, ailenin acısını paylaşmak ve aileyi teskin etmek maksadıyla "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz..." ayetini okumasından dolayı teröre destek verme ve halkı şiddete teşvik etme suçlamasıyla aylardır hiçbir hukuki ve insani dayanağı olmadan işgalci İsrail zindanlarında tutulmaktadır.

İşgalci rejimin savunma bakanı Liberman'ın "Raid Salah ya hapsedilmeli ya da Filistin dışına çıkarılmalı" yönündeki açıklamalarının ardından gelen bu gözaltına alınma kararı, olayın tamamen hukuk dışı ve siyasi olduğunu ortaya koymaktadır.

 

 

Raid Salah Cezaevinde İşkenceye Uğruyor

Raid Salah'ın cezaevindeki şartları, yaşam koşulları bakımından asgari düzeyin oldukça altındadır. Tek kişilik bir hücrede, tuvaletin hemen yanında yer yatağında yatırılan Salah yemeğini burada yemekte ve namazını da bu pis koşullar altında kılmaktadır. İnsanlık dışı bu koşullar altında hapis tutulan Raid Salah çıkarıldığı mahkemece henüz iddianamenin dahi hazır olmadığı gerekçesiyle tutukluluk hali devam ettirilmektedir. Hâlihazırda iddianameye suç teşkil edecek bir durum bulmakta sıkıntı çeken işgalci İsrail rejimi Kudüs ve Mescid’i Aksanın özgürlüğü mücadelesinin gücünü kırmak maksadıyla Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah’a fiziki ve psikolojik işkence yöntemlerini kullanmaktadır.

Raid Salah’a Özgürlük Talep Ediyoruz

Bu bağlamda işgalci rejimin bu haksız ve hukuksuz uygulamadan vazgeçip Raid Salahı bir an evvel serbest bırakması için bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler, sosyal medya çalışmaları ve muhtelif faaliyetlerle 12 Kasım pazar gününe kadar devam edecek olan 'Raid Salah'a Özgürlük' kampanyası başlatılacaktır.

Twitter’de Hashtag Çalışması Yapılacak

Başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde kamuoyu oluşturmak maksadıyla, 6 Kasım pazartesi akşamı saat 20:00 itibariyle twitterda hashtag çalışmasıyla başlayacak olan 'Raid Salah'a Özgürlük' kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz.

Ehli insaf her insanın bu kampanyaya destek vereceğini ve inşallah neticesinde Raid Salah'ın özgürlüğüne kavuşacağını düşünüyoruz.

Özgür Kudüste buluşmak duası ile kampanyaya desteklerinizi bekliyoruz...

Editör: Haber EDİTÖR