Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili soruşturmada sona yaklaşıldığını belirterek, “İnşallah yarın, öbür gün tamamlayacağız.” dedi.

        Fatma Şahin, beraberindeki heyetle patlamada ölen vatandaşların ailelerini ziyaret etmeye başladı. Bu ziyaretlerin öncesinde, geçtiğimiz gün Hakkâri’de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Can’ın ailesine taziyede bulunan Şahin, burada şehit askerin yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Taziye ziyareti sonrasında menfur terör saldırısıyla ilgili soruları cevaplandıran Şahin, “Mübarek Ramazan Bayramımızı zehir ettiler. Gazi şehrimiz Kurtuluş Savaşı’ndan beri böyle bir acı yaşamamıştı. Hakikaten bu gazi şehrimizin huzuruna, birliğine, barışına, kendilerine göre bir bomba patlattıklarını düşünüyorlarsa, işte biz hep beraber dimdik ayaktayız. Dolayısıyla bu oyunların artık tutmadığını, kandan, gözyaşından, candan beslenenlerin sonunun geldiğini artık gösteriyor. Biz burada şehitlerimizin yakınlarıyla beraberiz. Oynanan oyunların farkındayız. Bu şehir huzur, barış ve kalkınma şehri olmaya devam edecek. Bunlara gücü yetmeyecek. Bu ekip buna müsaade etmeyecek.” diye konuştu.

    Saldırıyla ilgili gerekli tüm çalışmaların yapıldığını ve artık sona yaklaşıldığını kaydeden Şahin, “Şu anda soruşturmanın selameti açısından daha fazla bilgi veremeyeceğim. Sonuca yaklaştık. İnşallah yarın, öbür gün tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

    Cenazede devlet erkanının sergilediği birlik ve beraberlik görüntüsü ile ilgili de değerlendirmede bulunan Şahin, şunları söyledi: “Dün bütün devlet buradaydı. Bütün Ankara, muhalefetiyle, iktidarıyla, parlamento buradaydı. Hükümet buradaydı. Bu artık terörle mücadelenin partiler üstü mücadele olduğunu, artık dökülen kanın, giden canın bir bedeli olmadığını, artık buradaki kimsenin, bunun üzerinden siyaset yapamayacağını, yapmadığını, yapmaması gerektiğini gören bir anlayış. Bu safa duruş, mücadelede aynı safa durma noktasında devam edecek olursa, çözüme çok yakın olduğumuzu düşünüyorum.”

    Ziyaretin ardından, saldırıda hayatını kaybeden Aker ailesinin yakınlarının yanına geçti. Aile ile görüşme basına kapalı gerçekleşti. Çıkışta konuşan Şahin, saldırıyı gerçekleştirenleri bebek katili olarak nitelendirerek, “Aker ailesi dimdik ayakta. Bu, bebek katilerinin sonunun geldiğinin göstergesi.” açıklamasını yaptı.
Kaynak: cha