Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sosyal yaşam alanlarını zenginleştirmek amacıyla hazırladığı 'Olimpiyat Parkı' projesinde sona yaklaşıyor. Eski fuar alanının bulunduğu bölgeyi eğlence ve dinlence merkezi haline getirecek olan Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlandı.

        Lunaparktan hayvanat bahçesine, çocuk oyun alanlarından gezi, oturma, mesire ve spor merkezlerine varıncaya kadar, 245 bin 327 metrekarelik alan üzerinde sosyal birçok aktiviteye imkan sunulacak olan 'Olimpiyat Parkı'nda çalışmalar tamamlanmük üzere.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da çok önemli sosyal bir ihtiyacı ortadan kaldıracak 'Olimpiyat Parkı'nı halkın hizmetine sunmak için sabırsızlandıklarını söyledi. 245 bin 327 metrekarelik saha üzerinde eğlence, dinlence, lunapark, devasa havuzlar, çocuk oyun alanları ile mini hayvanat bahçesi, gezi, oturma, spor ve mesire alanlarının bir arada bulunacağı proje üzerinde bir süredir çalıştıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, Olimpiyat Parkı’nın göz kırpmaya başladığını ifade etti.

        Rekreasyon alanında, yol yapımından aydınlatmaya, iletişimden üstyapı ve fiziki diğer düzenlemelere kadar atılması gereken altyapı adımlarının büyük ölçüde tamamlandığının altını çizen Başkan Küçükler, “Bu bölgede altyapı ihtiyaçları diye tabir ettiğimiz fiziki gereksinimleri tamamladık sayılır. Bu bölgede sosyal bir yaşam alanında bulunması gereken her türlü fiziki düzenlemeler tamamlanmak üzere.” diye konuştu.

        İki aşamalı olarak hayata geçirilecek proje için daha sonra ‘Yap-İşlet-Devret’ modelinin devreye sokulacağına dikkati çeken Başkan Küçükler, Olimpiyat Parkı için atılacak ikinci adımın ise içindeki kullanım alanları ve donatılar için olacağını ifade etti. Başkan Küçükler, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyemize tahsisli bulunan eski fuar alanının bulunduğu bölge Erzurum’un gülen yüzü olacak. İçinde her türlü sosyal hareketliliğe imkanın bulunacağı parkımız, eğlenmek ve dinlenmek isteyenlerin artık yeni adresi olacak.”

        Eski fuar alanının bulunduğu bölgenin, geçmiş yıllarda Erzurum’un vazgeçilmez bir eğlence merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Küçükler, “Biz bu bölge için halkımıza bir söz vermiştik. Burada gerekli çalışmaları yapacak, eski fuar alanını oldukça şık ve modern görünüme sahip bir eğlence-dinlence merkezi haline getirecektik. Halkımızı bu yatırımla en kısa zamanda tanıştıracağız. Giderek gelişen ve sosyal yaşam olanakları devamlı zenginleşen Erzurum’da, halkımızın yeni gözdelerinden birisi de ‘Olimpiyat Parkı’ olacak.” şeklinde konuştu.

Kaynak: cha