Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Terörle Mücadele (TEM) ekiplerinin Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrencileri terör ve uyuşturucuya karşı uyardıklarını söyledi. Terör örgütünün, özellikle üniversitelerdeki gençleri hedef almayı planladığını belirten Kartal, Kırıkkale’de bu tür propaganda eylemlerine izin verilmeyeceğini bildirdi.

        Emniyet Müdürü Kadri Kartal, terör örgütünün eleman kazanma, toplumun huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik eylemlerde öğrencileri kullanarak, kitleleri tahrik etmek amacıyla yürüttükleri propaganda çalışmalarını önlemek için Kırıkkale Üniversitesi’nde TEM ekiplerinin çalışma yaptığını ifade etti.

        Terör örgütünün, özellikle üniversite gençliğine yönelik propaganda çalışması yaptığını belirten Kartal, bu tür eylemlere Kırıkkale’de izin vermeyeceklerini belirtti. Kartal, konuşmasının devamında, “Terör örgütü, bazı şehirlerde terörün propagandasını yapmak, gençlere karşı örgütü tanıtmak ve örgüte birey kazandırmak istiyor. Buna hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz.” dedi.

        Polis ve öğrenci ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla 3-7 Eylül tarihleri arasında TEM ekiplerinin, Kırıkkale Üniversitesi’nde stant kurduğunu belirten Kartal, gençleri terör ve uyuşturucudan alıkoymak istediklerini belirtti. Kartal, şöyle devam etti:

        “TEM ekiplerimiz, üniversitede terör ve uyuşturucuya yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptılar. Öğrencilerin suç örgütlerine yönelmelerinin önlenmesi, illegal örgütler ve bunların eleman temini ile propaganda faaliyetleri hakkında bilgilendirilmesi amacıyla yaklaşık 3 bin adet el broşürü dağıtıldı. Öte yandan, yeni kayıt için gelen öğrencilere ilimiz hakkında ve barınma ihtiyacı konularında gerekli bilgilendirmeler ile kayıt sırasında yapılması gerekenler hakkında açıklamalar yapıldı.”
Kaynak: cha