Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de Kürt sorununa kaynak teşkil eden hususların geçmişteki inkar politikaları olduğunu söyledi.

Bir dizi incelemede bulunmak üzere Siirt'e gelen Bakan Eker, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş ile bir süre görüştü. Eker, il binasında partililere hitaben yaptığı konuşmada, iktidara geldikleri günden bu yana Türkiye'nin temel meselelerini çözmek için uğraştıklarını, Türkiye'ye daha çok demokrasi getirmenin, demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla Türkiye'nin sorunlarını çözmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Eker, bölgenin en önemli sosyal sorunu olan terörle mücadele ve Kürt sorunun çözümü konularında önemli adımlar attıklarını, iktidara geldiklerinde hayal edilmesi bile mümkün olmayan çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydederek Betboo şöyle dedi:

"Türkiye'de Kürt sorununa kaynak teşkil eden geçmişteki inkar politikalarıdır. Kürt meselesinin bir sorun olduğunu ve bu sorunun bizim sorunumuz olduğunu, Türkiye'nin sorunu olduğunu dile getirerek bu alanda adımlar attık. Neler yaptık: Eskiden Kürtçe konuşmak bile yasakken bugün bırakın devlet televizyonunu, 24 saat her alanda yayın yapan bir kanalın hayata geçirilmesini sağladık. Özel televizyonlar, radyolar yayın yapıyor. Sadece bu mu? Devlet bugün Ahmed-i Hani'nin Mem-u Zin kitabını basıyor ve dağıtıyor. Devletin üniversiteleri Kürtçe lisansüstü eğitim programları düzenliyor. Şimdi seçmeli ders olarak okullarda Kürtçe'nin okutulması ile ilgili adımlar attık. Sadece Kürtçe de değil. Arapça ile ilgili olarak da adımlar attık. Çünkü bu memlekette yaşayan herkes bizim kardeşimiz. Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz, Boşnak, kim varsa. Bu topraklar imparatorluk bakiyesi. O imparatorluk kültürü içerisinde çok sayıda etnik grup, kimlik, kültür ve inanç vardı. Değerlerinden beslendiğimiz için Türkiye'nin her tarafında varız."
Kaynak: cha