Sayın abonemiz,

'Cumhurbaşkanı Gül, Ulucanlar Cezaevi'ni gezdi' başlıklı haberde, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in ismi sehven Kemal Önal olarak yer almıştır. Haberimizi düzenleyerek yeniden yayınlıyoruz.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni ziyaret etti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ev sahipliği yaptığı ziyarette, Abdullah Gül'e, Cumhurbaşkanlığı
Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel de eşlik etti.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir yılda 120 bin kişinin ziyaret ettiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde tüm koğuşları gezdi. Cumhurbaşkanı Gül, ilk önce Bülent Ecevit'in de kaldığı 'Hilton' koğuşuna girdi, ardından da zindanların olduğu tarafa geçti.
Ardından 6 nolu koğuşu gezen Abdullah Gül, cezaevinde kalan tanınmış mahkûmlar hakkında da bilgi aldı ve müzeye bağışlanan eşyaları inceledi. Görüş odalarının bulunduğu alanı Kaçak Bahis da gezen Cumhurbaşkanı Gül, son olarak darağacının bulunduğu noktayı ziyaret etti.

        Cumhurbaşkanı Gül, müzenin ardından Altındağ Belediyesi tarafından restorasyonu yeni tamamlanan ve kültür sanat kongre merkezi olarak faaliyete geçecek olan Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'ne geçti.

        Restorasyonu yeni tamamlanan mekâna ait bilgiler veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, farklı büyüklükte 4 adet toplantı salonu, 500 kişilik yemek salonu, 200 kişilik sinema salonu, kent müzesi, sanatçılara verilecek olan 30 farklı atölye ve
150 kişilik otoparkın tamamlandığını belirterek, Ankara'nın önemli bir kültür sanat ve kongre merkezi kazandığına dikkat çekti.

        Cezaevinin hem açık hem kapalı alanlarını gezen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, projeyi çok başarılı bulduğunu belirterek Başkan Tiryaki'yi tebrik etti
Kaynak: cha