Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde büyük bir başarıyla böbrek nakledilen 3 hasta sağlıklarına kavuştu. Hastanedeki tedavileri tamamlanan hastalar, taburcu edilerek evlerine gönderildi.

        Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, geçen yıl açtıkları böbrek nakil merkezinde, geçtiğimiz hafta üç ayrı hastaya böbrek naklini başarıyla yaptıklarını hatırlattı. Yağmur, hastaların tedavilerinin tamamlandığını ve evlerine gönderildiğini kaydeti.

        Prof. Yağmur, “Yapılan böbrek nakliyle umduğumuzdan daha iyi sonuç aldık. Çok mutluyuz. Geçen yıl hastanemiz bünyesinde açtığımız organ nakli birimindeki gerekli altyapı hazırlıklarını tamamladıktan sonra geçtiğimiz hafta pazartesi gününden itibaren böbrek nakli ameliyatlarına başladık. 2 günlük sürede 3 hastamıza böbrek naklini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Her 3 hastamızda da hiç bir sıkıntı kalmadı. Hepsi de kendi idrarlarını sağlıklı bir şekilde çıkarıyorlar. Bütün değerleri normale inmiş durumda. Ben ve ekibim büyük mutluluk yaşıyoruz. Bu işi gerçekleştiren organ nakli ekibi ve Dr. Veysi Bahadır kardeşim, Nurettin Ay kardeşim beyle beraber gerçekten, insanlarımıza hizmet etmekten hep birlikte büyük keyif aldık.” diye konuştu.

        Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Genel Cerrahi Uzmanı Mehmet Veysi Bahadır ise hastalarımızın sağlıklı olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “İlk kontrolleri de gayet iyi. Bundan sonraki haftalarda hızımızı kaybetmeden devam edeceğiz. Bütün ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

        Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ramazan Danış ise şunları söyledi: “Kısa sürede kurulan hastanemizde böbrek naklini gerçekleştirmek, bizim için tarifi imkânsız bir duygu.
Hastalarımızı sağlıklı bir şekilde taburcu olurken görmek, sevincimizi katlıyor. Diyarbakır ve bölgemizde yaşayan diyaliz hastalarımız, yani böbrek sorunu olan hastalarımız artık başka merkezlere gitmeyecekler. Binlerce kilometre uzağa gidip, maddi-manevi açıdan yıpranmalarına gerek yok. Burada son derece başarılı ve ahenkli bir ekip var.’


Kaynak: cha