Devlet erkanı hükümeti ve muhalefetiyle birlikte Gaziantep'teki patlamada hayatını kaybedenlerin cenaze namazında bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bakanlar, milletvekilleri ve yüzlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazında duygu dolu anlar yaşandı. Ölenlerinin yakınlarının zaman zaman baygınlık geçirdiği cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, naaşların başlarına geçerek tek tek kıldırdı. Cenaze töreninde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık'ın naaşı da vardı. Patlamada hayatını kaybedenlerin şehit olduğunu belirten Görmez, cenazeye katılanların slogan atmaması ve sağduyulu olması gerektiği yönünde bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Gül, daha sonra Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve diğer siyasilerle tek tek tokalaşarak cami avlusunda sohbet etti. Havaalanından direk camiye gelen Erdoğan, havaalanına hiçbir açıklama yapmadan geçti. Cumhurbaşkanı Gül de beraberindeki heyetle havaalanına geçerek burada Kırgızistan seyahati öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.
Kaynak: cha