Darbe girişiminin hemen ardından Milli iradeye sahip çıkmak için sahaya inen Türk Kızılayı, demokrasi nöbeti tutmak için meydanları dolduran vatandaşlara destek olmayı sürdürüyor. Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye’de demokrasi nöbeti tutulan bütün meydanlarda, caddelerde ve sokaklarda Kızılaycılar olarak faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Fahri başkanımız, onursal başkanımız, Cumhurbaşkanımız ‘evlerimize dönüyoruz, normale dönüyoruz’ diyene kadar da nöbetimiz devam edecek” dedi. Sadece meydanlarda değil hastanelerde ve adli tıp kurumları önünde de ikram hizmetini sürdürdüklerini belirten Dr. Kınık, “Alanda 349 uzman personelimiz ve yüzlerce gönüllümüzle görev yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İkramlar devam edecek

Kızılay, Ankara ve İstanbul illeri başta olmak üzere ülke genelinde kalkışma girişimi haberlerinin alınması üzerine Ulusal Afet Yönetimi Müdürlüğü koordinesinde tüm Bölge Afet Yönetim Merkezleri ve ilgili birimler harekete geçirmişti.Demokrasi nöbetlerindeki ikramlarına devam edecek olan Kızılay, bugüne kadar yurt genelinde yürütülen faaliyetler kapsamında 1 milyon 909 bin 511 adet su, 347 bin 846 adet bardak çay-kahve, 143 bin 574 adet bardak çorba, 797 bin 93 adet kek/bisküvi, 124 bin 836 adet mineralli su ve 385 bin 669 adet meyve suyu/ayran dağıttı. Ayrıca Kızılay’ın meydanlarda görev yapan 59 aracı bulunuyor.

Acılı ailelere psikososyal destek

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere demokrasi nöbetinin olduğu her nokktada vatandaşlara gün boyunca su, sıcak çorba-çay, kumanya ve benzeri gıda malzemesi ikramında bulunan Kızılay, acılı ailelere psikososyal desteğini de sürdürüyor. Afet uzmanları ve şubelerindeki gönüllüleriyle birlikte meydanları dolduran vatandaşların, hastanelerde yakınlarını bekleyenlerin, adli tıp kurumları önündeki acılı ailelerin yanında olan Kızılay, görev başındaki devlet görevlilerine de destek oluyor.

Editör: Haber EDİTÖR