Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AK Parti yargısı bizi yargılayamaz. BDP’yi yargılayan hiçbir savcı ve hakimin bu saatten sonra meşruiyeti yoktur. Başbakandan talimat alan hâkim ve savcının da geçerliliği yoktur bizim için. Bizi siyaseten ancak oy verenler yargılayabilir." dedi.

Demirtaş, BDP Genel Başkanı Yardımcısı Gültan Kışanak ile birlikte partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, açıklamasının başında Afyonkarahisar’da askeri bölgede meydana gelen patlamada şehit olan 25 askere Allah'tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı diledi. Demirtaş, olayın normal bir vaka olarak görülemeyeceğini belirterek sorumlular hakkında gerekli işlemin yapılması gerektiğini kaydetti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede ülkenin durumunu gözler önüne serdiğini ve ülkenin gümbür gümbür uçuruma gittiğini iddia eden Demirtaş, "Türkiye’ye doğru yolu göstermeye çalışıyoruz. Gerçek çözümü, eşitlik ve kardeşliğin formülünü gösteriyoruz. Şubat ayında inisiyatif almak istediğimizi bir bakan aracılığıyla başbakana ulaştırdık. Dün gürleyen başbakan bizim bu teklifimizi elinin tersiyle itti. Bedeli ne olursa olsun doğruyu söylemeye devam edeceğiz. Uluslararası güçler, bu başbakana bir görev vermiş. Bu görev Kürtlerin özerklik talebine karşı çıkmak ve Kürtleri bağımsızlık ve kopuşa götürme görevidir. Başbakan da bu rolü çok iyi oynamaktadır. Biz özerklik dedikçe başbakan kopuş için çaba gösteriyor. Bizi tehdit ederek barışı ve çözümü getiremez. BDP ve bize destek verenler hep çözüm için çaba gösterdi. Terörizm anlayışını bize dayatamazsınız. Sizin terörist kavramına BDP uymak zorunda değil. Uludere’de 34 kişinin sorumlusu hesap vermeden başkalarını teröristle suçlayamazsınız. Bunun emrini veren sizsiniz. Dağdakiler inmesi için çözüm üret, dağın yolunu bilen biliyor, giden de gidiyor. Başbakanın fezlekeleri yok mu? Gelin bütün milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıralım. Bu sıradan bir tutum değil. Son kez kendimizi gözden geçiririz, parlamento ilişkimizi de gözden geçiririz. Gelişmelere göre de tavrımızı ortaya koyarız." diye konuştu.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ise Şemdinli’ye gerçekleri görmek için gittiklerini belirterek, oradakileri terörist olarak görmediğini söyledi.

Kaynak: cha