World Scholar's Cup Bilgi ve Yetenek Yarışması’nın Türkiye ayağı Bursa’da gerçekleşti. Bulgaristan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden toplamda 15 okulun yer aldığı turnuvaya yaklaşık 250 ilköğretim ve lise öğrencisi katıldı.

HOLLANDA’DAN SONRA YALE ÜNİVERSİTESİ

Dünyadaki en iyi 10 eğitim sistemine sahip okul arasında yer alan Canada Okulları yarışmaya damga vurdu. Münazara, Edebi Yazın ve Bilimsel Makale alanlarında derece elde eden dokuz öğrenci, 21 – 26 Haziran 2019 tarihleri arasında Hollanda’da düzenlenecek The Hague Global Round’a katılmaya hak kazandı.

Murathan Güler, Soumia Labbaci, Dilhan Kekelli, Özüm Turhan, Uzay Uygar Kara, Yara Omar Bawazir, Ariel Kabakaya, Nefise Akçakır, Muhammad Ahmad isimli öğrenciler, Yale Üniversitesi’ndeki büyük finalde Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor.

Yale Üniversitesi turnuvaya ev sahipliği yapan en büyük okul ve son adım olarak görülüyor. Yarışmalarda puan toplayan okullar en son bu üniversitede yarışma hakkı kazanıyor. Hollanda, Bursa'daki yarışmadan sonra gelen en büyük roundlardan biri ve Yale'ye gitmek için önemli puan toplama alanlarından biri sayılıyor.

52 OKUL VE 950 ÖĞRENCİYİ GERİDE BIRAKTILAR

Bu arada, geçtiğimiz günlerde Koç Üniversitesi’nde düzenlenen World Scholar’s Cup İstanbul Round, Canada Okulları ortaokul öğrencilerinin başarılarına tanıklık etti. İstanbul’un ünlü ortaokul ve liselerinin katıldığı yarışmada farklı gruplar halinde yarışarak, 52 okul ve 950 öğrenciyi geride bıraktılar. 3 bin 30 takımın yarıştığı World Scholar’s Cup İstanbul Round’da Canada Okulları’ndan 2 takım ilk 20'de yer aldı. Öğrencilerden Yara Bawazir en iyi yarışmacılar arasında ilk 7'de, Peter Park ise 13. sırada yer aldı.

WORLD SCHOLAR’S CUP NEDİR?

World Scholar’s Cup her yıl farklı bir tema üzerine düzenlenerek, öğrencilerin birbirleriyle fikir münazaraları gerçekleştirdiği uluslararası bir öğrenme şenliğidir. Dört ayrı kategoride, üç kişilik gruplar halinde rekabet eden öğrenciler hem takım çalışmasını hem de fikirlerin birbiriyle olan karşılıklı gelişimini deneyimlemektedir. Münazara ve yazın üzerine şekillendirilen kategoriler hedeflenen tema üzerine yapılan sentezleri, sınanan fikirleri ve kendini ifade etme gücünü ortaya koymaktadır. Özellikle kendi okullarını ve uluslararası platformda kendi ülkelerini temsil eden öğrencilerin gururlu ve mücadeleci anlarına sahne olan festival, öğrenme ve kendini ortaya koyma anlamında önemli bir destek sunmaktadır. Bu hem öğrenmeyi hem de diğer kültürleri tanımayı sağlayan bir etkinliktir.


World Sholar’s Cup disiplinler arası görülerin birbiriyle olan tartışmalarını bir sentezle daha farklı bakış açılarına evriltme amacını taşımaktadır. Takım olgusunu ve cesaretlendirici desteği tadan öğrenciler, kendilerini daha sağlıklı ve sağlam bir biçimde ifade etme gücünü ve bunun nitelikli bir biçimde uygulanmasını deneyimlemektedir. Geleceğin akademisyen, lider ve düşünürlerini henüz genç yaşlarda keşfetme ve onları destekleme amacı taşıyan program kültürler arası ve disiplinler arası yapısıyla gerçek anlamda birleştirici ve bütünleştirici bir özelliğe sahip.

Editör: Haber EDİTÖR