CHP'liler, Afganistan’dan kaçarak Erzincan'a sığınan 172 mültecinin yaşadığı çadır kenti ziyaret ederek gıda ve giyim yardımında bulundu. Geçit beldesindeki ilköğretim okulunun bahçesinde kurulan çadırlarda kalan mülteciler, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk insanına duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Erzincan'da bulunan mültecileri ziyaret eden CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, CHP İl Başkanı İsmail Arslan, CHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır ve parti yönetimi, Afgan mültecileri ziyaret ederek gıda ve giyim yardımında bulundu.

Çocuklara meyve suyu, çikolata ve bisküvi dağıtan 1xbet heyet, yine çocuklara ve büyüklere giyim yardımında bulundu. CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, “Burada bizim amacımız hiçbir zaman insanların duygularını incitmek değil. Elimizden gelen bir şey olursa onu yapmak için geldik. Yaz mevsimi hava sıcaklığı 37-38 derecelerden aşağı düşmüyor. Bu sıcakta çadırda kalmalarının zor olduğunu gördük. Elimizdeki imkanlar şu an buna yeterli. Kendilerine valiliğimiz ve biz elimizden gelen yardımı yapacağız. Burada en önemli şey bir an önce nereye yerleştirileceklerine karar verip ona göre gerekli çalışmaları yapmaktır. Onlara elimizden gelen yardımı yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konularda 6 aylık bir süreç var. Bu süreç içerisinde Birleşmiş Milletler nasıl karar verecekse ona göre hareket edilecek. Ama burada kalacakları kesinleşecekse bu insanları bir yere yerleştirmemiz gerekiyor.” dedi.


Kaynak: cha