Türkiye Cumhuriyeti’nin 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar, ölümünün 26. yıldönümünde anıt mezarının bulunduğu Bursa’nın Gemlik İlçesi’ne bağlı Umurbey Mahallesi’nde anıldı.

Celal Bayar’ın anıt mezarının bulunduğu Umurbey Mahallesi’nde bu sabah yapılan törene kızı Prof. Dr. Nilüfer Gürsoy, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü temsilen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Durmuş Yılmaz, Başbakanlık adına Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile Bursa Milletvekili Feridun Cemal Özdemir, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, DP Bursa İl Başkanı Ahmet Yıldırım, Gemlik Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşunun ardından Celal Bayar’ın kısa özgeçmişi okundu. Ardından Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Silahlı Kuvvetler ve Bayar ailesi adına çelenklerinin sunulması ile devam eden program Bayar ailesine taziyelerin iletilmesi ile tören tamamlandı. Anma törenleri bu yıl Ramazan Bayramı'na denk gelmesi nedeni ile geniş kapsamlı yapılmadı.

Anma törenine katılan Bayar’ın kızı Prof. Dr. Nilüfer Gürsoy (90), babasını özlemle andığını belirterek, "Basın başta olmak üzere anma törenine gelenlere ve uzaktan rahmet dileyenlere çok teşekkür ediyorum. Sağlıklar ve yurdumuza da esenlikler diliyorum.” dedi.

Basından ayrılışının bu yıl 26 yılı olduğunun hatırlatılması üzerine Nilüfer Gürsoy, “Yıllar geçse de rakamların büyümesi birşey ifade etmiyor, hatırası sevgisi içimizde. Bu yıl bayram ertesi olduğu için geniş çaplı bir tören yapamadık ama inşallah gelecek sene daha geniş kapsamlı bir tören yapacağız.” şeklinde konuştu. Nilüfer Gürsoy, ardından babasının mezarına karanfil attı.

Anıttaki törenin ardından protokol üyeleri ve törene katılanlar Celal Bayar Müzesini gezdi. Müzede Bayar’ın özel eşyaları ve silahları ile yakından ilgilenen protokol üyeleri özellikle yabancı ülke yöneticilerinden hediye edilen silah ve hediyeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Kaynak: cha