Samsun’un Canik ilçesinde yeni eğitim ve öğretim dönemine belediyenin okullarda yaptığı çalışmalarla sorunsuz giriliyor.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç yeni eğitim ve öğretim dönemine 24 okulda, yaklaşık 17 bin öğrenciye eğitim hizmeti verileceğini belirterek, “Canik'te, okullar belediyemizin yaptığı fiziki ve teknolojik destekle öğrencilere kapılarını açtı. Anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin her kademesine sahip olan ilçemizde, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi okulların bahçe, duvar, sıva, boya gibi fiziki eksikliklerini gidererek, öğrencilere daha iyi bir eğitim imkanı sağladık.” dedi.

ÖNCELİĞİ EĞİTİME VERDİK

Canik Başarı Üniversitesi'nin bu yıl eğitim ve öğretime başlamasıyla Samsun’un iki üniversiteli şehir hüviyeti kazandığını ve Canik’te eğitimi çok önemsediklerini ifade eden Osman Genç, "İlk geldiğimiz gün aldığımız bir kararla belki de bir belediye başkanın yapmaması gereken şeyi yaptık ve hizmette önceliğimizi eğitime verdik. Ve şimdi bunun meyvelerini alıyoruz. Bugün İlçemiz eğitim yatırımları ile Samsun'un en gözde ilçesi konumuna gelmiştir." şeklinde konuştu.

GELECEĞİMİZİ İNŞAA EDİYORUZ

Türkiye'nin daha güçlü, daha müreffeh, daha demokratik bir ülke, bölgesinde ve dünyada etkin, saygın bir konumda bulunabilmesi için eğitimin hayati önem arz ettiğini belirten Genç, "Onun içindir ki bizler yaptığımız eğitim yatırımları ile geleceğimizi inşaa ediyoruz. Gençlerimiz kendilerini ne kadar iyi yetiştirebilir, onlara sunduğumuz imkânları ne kadar iyi değerlendirebilirse, Türkiye'nin yarınları da o kadar aydınlık, o kadar mutlu ve o kadar huzurlu olacaktır." diye konuştu.

GENÇLİĞİMİZE ÖNEM VERİYORUZ

Canik'i anaokulundan ilköğretime, liseden üniversiteye kadar eğitim yuvalarıyla donattıklarını vurgulayan Osman Genç şu bilgileri verdi: "Bu ülkeye, bu millete rehberlik edecek olan yavrularımıza, bu ülkeyi büyütecek gençliğimize önem veriyor, onları sağlıklı bir geleceğe hazırlıyoruz. Eğitime bu kadar çok önem vermemizin elbette bir gayesi var. Yoksa binalar dikmişsiniz, yollar yapmışsınız hiç bir anlamı yok. Sosyal ve kültürel anlamda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız kent bilincinin ve kent kimliğinin oluşması için birer kilometre taşları. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim döneminin öğrencilerimize, öğretmenlerimize velilerimize hayırlı olması temennisiyle başarılar diliyorum."
Kaynak: cha