Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun halkı adına AK Parti Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Giresun'a yönelik sağlanan devlet yatırımları için teşekkür etti
Canikli, yaptığı açıklamada, parti olarak Giresun halkına verdikleri sözleri birbir yerine getirdiklerini belirtti.


Giresun'da başta Ordu - Giresun Havaalanı olmak üzere hayal gibi görünen birçok projenin gerçeğe dönüşmesini sağladıklarını vurgulayan Canikli, bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Giresun'da halen devam eden devlet yatırımlarının miktarının 500 milyon lira olduğunu, bu rakamın ilave yatırımlarla 1 katrilyon liraya doğru yükseldiğini aktaran Canikli,"Fındıkla ilgili tarıma yönelik yapılan yatırımlar hariç. Bunlar inanılmaz rakamladır. Çok büyük rakamlardır." diye konuştu.

Nurettin Canikli, Giresun halkı adına AK Parti Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Giresun'a yapılan devlet yatırımları için teşekkür eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, şunları vurguladı:
"İnşallah 2015 itibariyle bu yatırımlar büyük oranda tamamlanmış olacak. Giresun'da hayal olarak görülen bu yatırımları, gerçeğe dönüştüreceğiz. Şuanda yapımları süren bu projeler, birkaç yıl öncesine kadar hayal projelerdi. Ama artık Giresunlu için sıradan projeler haline geldiler"

GİRESUN'DA YÜKSEKÖĞRETİM YURT HAMLESİ BAŞLATILDI

Canikli, Giresun'da ciddi sorun olan yükseköğretim yurtlarıyla ilgili de projeler hayata geçirdiklerini anlattı. Bu yıl içerisinde bin kişilik yurt binasının yapım işinin ihaleye çıkarılacağını, yine ilave bin 500 kişilik yurt inşaatıyla ilgili de çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Canikli,"Yükseköğretimle ilgili çok büyük çalışmalarımız var. Bin kişilik yurdumuzun arsayla ilgili problemi halledilmek üzere. Bu sene onun ihalesini yapacağız. Yeni bin kişilik br yurt daha yapacağız. Daha önce ilan ettiğimiz yurdun dışında bin kişilik yurt daha yapacağız. Ayrıca Bulancak-Piraziz ilçeleri tarafına da 500 kişilik bir yurt yapacağız. İlave bin 500 kişilik yurt olacak. Dolayısıyla kalacak yeri olmadığı için yurt ihtiyacı nedeniyle kayıtlarını donduran Giresun Üniversitesi öğrencileri artık bu sorunu yaşamayacaklar."
Kaynak: cha