Festivalde mutlu, renkli yüzler iyinin kötüye galip gelişini kutlar.

Holi, her yıl Hindu takvimine göre Falguna ayının dolunayı akşamında başlar ve ertesi gün de devam eder. Bu da yaklaşık olarak Şubat ayının sonları ile Mart ayının ortasına kadar olan bir döneme denk gelir. 2019 yılında da Holi Festivali 20 -21 Mart tarihinde gerçekleşecek.

Bu festivali en iyi şekilde deneyimlemek için güveneceğiniz adres ise elbette FEST Travel. Hindistan ve Katmandu gezilerini yirmi yılı aşkın zamandır sürdüren FEST Travel bu yıl da üç geziyle Holi Festivali’ne katılıyor. FEST Travel, Katmandu’yu da kapsayan

13 - 25 Mart tarihlerindeki iki Oeconomica®gezisi ve 13 - 22 Mart tarihindeki FEST Özel Holi Festivali’yle Hindistan gezisiyle baharın gelişini üç farklı rotada kutluyor. Oeconomica® gezilerinin bir tanesinde kontenjan doldu bile! Diğer gezilerimizdeki son yerleri kaçırmayın!

FEST Travel gezileriyle, baharı ve iyinin kötüye galip gelişini kutladığımız, yeni umutlarla donandığımız bu festivalin dışında Hindistan’ın güzelliklerini, kültürünü de tanıyabileceksiniz. Oeconomica® gezilerinde Katmandu’ya uzanan bu renkli macera FEST Travel özel Holi Festivali gezisinde çiçek yapraklarının cümbüşü Flower Holi ile devam ediyor.

Festivalin ilk akşamı ateş etrafında toplanılıyor ve insanların içindeki kötülükleri yok etmek için dua ediliyor. Ertesi gün ise gulal adı verilen renkli tozlar etrafa atılıyor. Suyla karıştırılan renkler su balonları ya da su tabancalarıyla insanların üzerine saçılıyor.

Bu renk cümbüşü festivalin arkasında birçok hikâye olsa da en çok anlatılan hikâyede iyi ve kötünün savaşı var. Festivalin ismini aldığı Holika, iblis kral Hiranyakaşipu’nun kardeşidir. Bu iblis kral beş güçle ölümsüzlük kazanmıştır. Hayvanlar ya da insanlar tarafından; içeride ya da dışarıda; gündüz ya da gece; karada, havada ya da suda; fırlatılan ya da elde tutulan bir silahla öldürülemez. Bu ölümsüzlük kalkanıyla herkese eziyet etmektedir. Bunun üzerine Holika kardeşini öldürmek için Prahlad’a yardım etmeye karar verir. Fakat bu plan Holika’nın ölümüyle sonuçlanır. Bunun üzerine tanrı Vişnu Hiranyakaşipu’yu öldürmeye gelir. Yarı aslan-yarı insan kılığına girerek alacakaranlıkta onunla bir eşikte buluşur. Karada ya da havada olmaması için onu kucağına alır ve aslan pençeleriyle onu öldürür. Böylece iyi, kötüye galip gelmiş olur.

FEST Travel’ın baharı kucaklayan Holi Festivali gezilerinde siz de yerinizi almak isterseniz  tıklayabilir, bize  atabilir ya da 0850 622 33 78 no’lu telefondan ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber EDİTÖR