Bursa'nın ikinci devlet üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ)'nde 2012-2013 eğitim-öğretim yılı kayıtları sürüyor.

Türkiye'nin en yeni devlet üniversitelerinden biri, Bursa'nın ise ikinci devlet üniversitesi özelliğini taşıyan BTÜ'de, 2012-2013 eğitim öğretim yılı kayıtları yapılmaya devam ediyor.

Merinos AKKM'deki Rektörlük binasında kayıtlarla ilgili açıklamalarda bulunan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, bu yıl yeni açılan metalürji ve malzeme mühendisliği ile mekatronik mühendisliği bölümlerinin yanı sıra, makine mühendisliği ve kimya bölümlerine 47'şer öğrenci alacaklarını ifade etti.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen sene 2 bölüme 82 öğrenci almıştık. Bu sene 4 bölüme 188 öğrenci alacağız. Netice itibariyle bu yıl 200'den fazla öğrencimiz oldu. Lisansüstü ve doktora öğrencilerimizle beraber 280 kadar öğrencimiz olacak. Bölüm derslerinde öğrencilerimiz, Defterdarlığın bize tahsis ettiği şu anki Yabancı Diller Yüksekokulunu kullanacak."

Bu arada BTÜ bünyesinde engelli öğrenci ve personele yönelik hizmetlerde bulunmak üzere 06 Haziran 2012’de kurulan ‘Engelsiz Birimi’ çalışmalarına başladı.
Kaynak: cha