Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, yeni açılan bölümleriyle gelişmini hızla sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, hastanede poliklinik sayısının 26'ya, görev yapan öğretim üyesi sayısının 56'ya yükseldiğini belirtti.

        Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversite hastanesinde yapım çalışmaları devam eden kardiyoloji ünitesinde incelemelerde bulundu. Rektör Uçar, Hastane Başhekimi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş ile Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Erbay'dan bilgi aldı.

        Üniversite Hastanesi'nin gelişimini hızla sürdürdüğünü söyleyen Rektör Uçar, "Hastanemizde belirli zaman dilimlerinde yeni bölümler ve üniteleri hizmete açıyoruz. Şu an itibari ile hastanemizde poliklinik sayısı 26'ya, görev yapan öğretim üyesi sayısı da 56'ya yükseldi. Hastane bünyesinde kısa süre sonra kardiyoloji ünitesini hizmete açacağız. Açacağımız ünitede yoğun bakım, uyku odaları, kardiyovasküler cerrahi ameliyathanesi, koral anjiyografi gibi işlemler yapılacak. Kardiyoloji ünitemizin tam teşekküllü olarak hizmete girmesiyle Yozgat’tan çevre illere hasta sevkiyatı en aza inmiş olacaktır. Halkımız kendi memleketinde bu hizmeti almış olacak. Hastanemiz böylelikle, ilimizin önemli bir ihtiyacına daha hizmet vermiş olacak. Kardiyoloji ünitemiz, hastanemiz ve Yozgat halkına hayırlı uğurlu olsun. Hizmete açılan poliklinik servislerimizle, yapılan tedavilerle çevre illere gitmeye gerek kalmayacak.” diye konuştu.

        Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş da kardiyoloji ve anyijo hizmetini açmak için servis ve yoğun bakım tadilatlarının devam ettiğini belirtti. Delibaş, "Buradaki çalışmalarımız bittikten sonra anjiyo hizmeti başlayacak. Buna paralel olarak kalp damar cerrahisi servis ve yoğun bakımı da eş zamanlı olarak hizmete girecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: cha