İzmir'in Bornova Belediyesi başlattığı 'Sözlü Tarih Projesi' ile ilçede tarihi anlara tanıklık etmiş kişilerin anılarını belgeliyor. Video kaydına alınan röportajlar, Dramalılar Kent Müzesi'nde izlenebilecek.

        İlçenin yakın geçmişine ait toplumsal, kültürel, sanatsal yaşamı ve esnaf kültürü ile ilgili hafızalarda kalan bilgileri şehirde uzun süredir yaşayanlarla röportaj yaparak bir araya getiren Bornova Belediyesi, sözlü ve görsel bir belge arşivi oluşturuyor.
Dramalılar Kent Müzesi'nde gösterilmek üzere hazırlanan sözlü tarih belgeseli çalışmasının önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “İlçemizde yaşayan eski Bornovalı yurttaşlarımız birer canlı tarihtirler. Bornovamızın tarihini onların gözünden belgeleyerek önümüzdeki aylarda açılacak Dramalılar Köşkü Kent Müzesi'nde belgesel olarak tüm ziyaretçilerin gösterimine sunacağız. Geçmişte farklı ülkelerden göç ederek Bornova'ya yerleşmiş aileler burada kardeşlik, dostluk duygularıyla bir araya gelmişler ve hayatlarını paylaşmışlar. Biz de onların hayatlarından kesitler alarak bunları yeni neslin öğrenmesini sağlayacağız. Aynı zamanda tarihe ışık tutarak geçmişi de aydınlatıyoruz. Sözlü ve yazılı tarih çalışmamızın Dramalılar Köşkü Kent Müzesi'nde belgesel olarak gösterime girmesinin ardından, kitaplaştırılarak da yurttaşlarımıza ulaştırılması sağlanacak. Bu sayede Bornova'nın geçmişi sonsuza kadar yaşayacak.” dedi.
Kaynak: cha