Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, “Bir Dil Bir Kültür Projesi” kapsamında beş ülkeden gelen eğitmenlerle meclis üyesi 70 kişiye pratik İngilizce konuşmayı öğretti. Konsey hizmet binasında bir ay süren eğitimde Sırbistan, Polonya, Romanya, İran ve Ukrayna’dan gelen sekiz stajyer, 70 gence konuşma ağırlıklı ders verdi. 33 saat süren eğitimin ardından kursiyerler sertifika aldı.

Sertifika törenine Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Proje Koordinatörü Gülter Betül Gürbuğa ile çok sayıda kursiyer ve stajyerler katıldı. Engelli aracıyla derslere gelen Halit Özgül’ün öğrenme isteği, diğer kursiyerlerden takdir topladı. Başkan Yardımcısı Çınar, gençlerin birçok başarılı projeye imza attığını, "Bir Dil Bir Kültür" projesinin de başarılılar arasında yer aldığını söyledi. Koordinatör Gürbuğa da projeyi tanıttı. Daha sonra kursiyerler ve stajyerlere sertifika verildi.

BİR DİL BİR KÜLTÜR PROJESİ

AİESEC aracılığıyla beş ülkeden yaşları 18 ile 26 arasında değişen sekiz gönüllü stajyer eğitmen, 7 Eylül 2012 tarihine kadar beş haftalığına Denizli’ye geldi. Önceden düzenlenen program ve müfredat çerçevesinde kursiyerlere ders verdiler. Yabancı stajyerler, öğrencilerden isteyenlerin evlerinde dönüşümlü olarak kaldı. Böylece İngilizce öğreniminde süreklilik ve kültür paylaşımı da sağlandı.
Kaynak: cha