Adıyaman Belediyesi hizmet binası, görme engellilerin ulaşımını ve hayatını kolaylaştıracak şekilde hissedilebilir yüzey parkurla donatıldı.

        Adıyaman Belediyesi, daha önce şehir içindeki kaldırımlara engelli rampalar oluşturmuştu. Şimdi de görme engellilerin rahat ulaşımı için hizmet binasının içini ve önünü özel olarak tasarlanmış kabartma park yüzeylerle kapladı. Hissedilebilir yüzey adı verilen ve görme engellilerin günlük yaşamında rahat hareket etmeleri için tasarlanmış polimer esaslı kabartmalı yüzey ürünlerinden oluşan sarı renkli plastik bloklar, engelli vatandaşları sevindirdi.

        Bu yöndeki uygulamayı Adıyaman’da ilk defa yaptıklarını belirten Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, “Görme engelli vatandaşlarımızın yaya ulaşımını kolaylaştıracak olan bu uygulamayı belediyemizin hizmet binasında yaptık. Bundan önce engellilerimizin şehir içinde rahatlıkla yürüyebilmeleri için kaldırımlarda rampalar oluşturduk. Keza onlara hitap edebilecek ‘Engelsiz Yaşam Parkı’ isimli güzel bir park yaptık. Yenimahalle’de yapmış olduğumuz bu önemli parkımızı çok amaçlı olarak dizayn ettik. Adıyamanımızın il oluşunun 57. yıl dönümü nedeniyle geçen yıl organize etmiş olduğumuz programlar kapsamında hizmete açtık. 5 bin 250 metrekare alan üzerinde kurduğumuz bu parkımızın içine ayrıca ‘Engelli Koordinasyon Merkezi’ açtık. Engelli vatandaşlarımız burada istifade etmenin mutluluğunu yaşamaktadırlar. Yine bundan önce ‘Bayanlar ve Engelliler Çarşısı’nı kurarak, engelli vatandaşlarımıza iş sahası açtık
Sosyal belediyecilik hizmetlerimiz kapsamında engelli vatandaşlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep yardımcı olacağız. Bu yöndeki hizmetlerimizi hızla sürdürmekteyiz.” dedi.
Kaynak: cha