Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)’nin Siverek’te düzenlemek istediği açık hava toplantısına Kaymakamlık'tan onay çıkmadı. Olası toplumsal çatışmalara mahal vermemek gerekçesi ile onay çıkmayan açık hava toplantısının düzenlenmesi durumunda güvenlik güçlerince kararlılıkla engelleneceği vurgulandı.

BDP Siverek teşkilatı Açıkhava toplantısı için kaymakamlığa başvurdu. Kaymakamlık son günlerde artan terör olayları ve terör olaylarına tepkileri dikkate alarak partinin talebine izin çıkmadı. konu ile ilgili Valilik açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Siverek ilçemizde teröre tepki göstermek amacıyla bir araya gelecek topluluklar ve mitinge katılacak gruplar arasında meydana gelebilecek herhangi bir toplumsal çatışmaya mahal vermemek ve toplumsal hassasiyetleri rencide etmemek amacıyla BDP Siverek İlçe Başkanlığının 25.08.2012 Cumartesi günü gerçekleştirmek istediği açık hava toplantısına, Siverek Kaymakamlığınca izin verilmemiştir."

Toplantının düzenlenmesi durumunda engelleneceğinin vurgulandığı açıklamada "Aksi bir davranış güvenlik güçlerince kararlılıkla engellenecektir." denildi.

Bu arada karara tepki gösteren BDP ilçe teşkilatı programını ileri bir tarihe erteleme kararı aldı.
Kaynak: cha