Terör örgütü KCK’ya yönelik İstanbul’da açılan üçüncü davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Duruşma öncesi adliye önünde yapılan basın açıklamasına katılan Bariş ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, sanıkların gazetecilik faaliyetleri yüzünden tutuklandıklarını iddia etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekileri de sanıklara destek verdi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 36’sı tutuklu 44 sanık yargılanıyor. Çoğunluğu gazeteci olan sanıklara destek için, duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada tutuklu sanıkların yakınları, BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkcü, Sebahat Tuncel, Halil Aksoy ile bağımsız milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Levent Tüzel de bulundu. KCK sanığı Büşra Ersanlı, CHP Milletvekilleri Oktay Ekşi ve İlhan Cihaner de sanıklara destek için adliyeye geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kışanak, sanıklara yöneltilen suçlamaların tamamının meslekleriyle ilgili olduğunu ileri sürdü. Kışanak, “Tutuklu gazeteciler hakkında ileri sürülen suçların tamamı görevlerinin gereği, yaptıkları haberler ve çalışmalardır. Bunu suç kabul eden bir yargı mantığıyla karşı karşıyayız. Tabi buna yargı demek, adalet demek, yargının bağımsızlığı gözüyle bakmak imkansızdır.” dedi.

Açıklamaların ardından sanık yakınları sloganlar atarak adliyeye girdi.


Kaynak: cha