BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır'da düzenleyecekleri Kürdistan İslam Konferansı'nda Kürt meselesini ele alacaklarını söyledi. 8-9 eylül tarihlerinde yapılacak konferansa çeşitli alanlardan 150 kişi davet edildi.

        Konferansla ilgili Konukevi’nde açıklama yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Tan’a Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) Başkanı Zahit Çiftkuran da eşlik etti. Konferansın iki gün süreceğini belirten Tan, 4 ana başlık altında tartışma konuları olacağını ifade etti.

        Konferansta Kürt meselesinin ele alınacağını belirten Tan, söz konusu kürt sorununa İslam hukuku açısından bakılacağını dile getirdi. Tan, “Ön yargısız olarak 150 davetli söz alarak iki gün boyunca bu konulardaki fikirlerini ifade edecek. Bu konular tartışmaya açılacak ve sonuçta bu değerlendirmelerden çıkan sonuçlar kamuoyuna ilan edilecek.” dedi.

        Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen seçim döneminde BDP’yi zerdüştlükle itham ettiğini hatırlatması üzerine Tan, Başbakan’ın bunu polemik malzemesi haline getirdiğini savundu. Zerdüştlük konusunun da konferansta tartışılacağını belirten Tan, “Başbakan'ın Zerdüştlük suçlamalarına karşılık veya ‘sen de şamansın’ diye polemik yapmak mümkün. ‘Senin zihninde şamanizmin etkileri vardır’ demek mümkün. Ama biz bu polemiklere girmeyeceğiz. Bunu doğru bulmuyoruz. Neticede bir insan şaman, zerdüşt, yezidi, Hristiyan, yahudi, sünni, şii, alevi, sosyalist, laik herhangi bir düşünceye sahip olabilir. Sorun, birbirini şu ifade ile veya düşünce ile itham etmek değildir.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha