Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Gökhan Budak ataması nedeniyle kurucu Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, yemekte bir araya geldiği üniversite çalışanları ve basın mensupları ile vedalaştı.

Üniversitenin yeni kampüs çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Mollamahmutoğlu ardından çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışmaları sona eren Dede Korkut Kampüsü’ne geçerek çalımaları yerinde inceledi. Üniversitenin 4 yılda katettiği aşama ve inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren kurucu Rektör Mollamahmutoğlu, üniversitede görevli akademisyenler tarafından hazırlanan ‘Bayburt’un sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma raporu'nu da basın mensuplarına açıkladı. Kurucu rektör olarak Bayburt ve Bayburt Üniversitesi’nin daima kalbinde yer edeceğini kaydeden Rektör Mollamahmutoğlu, şehirde gördükleri eksikliklere ve aksaklıklara üniversite olarak kayıtsız kalamayacaklarını ve kalmadıklarını bunun da bazı sıkıntılara sebep olduğunu kaydetti. Bayburt’un üniversite ile güzel bir ivme yakaladığını, üniversiteye hitap edecek yatırımlarla şehrin, ekonomik ve sosyal olarak hızla gelişeceğini belirten Rektör Mollamahmutoğlu ‘kardelenlerim’ diye hitap ettiği üniversite personeline de gösterdikleri özverili çalışmaları sebebiyle teşekkür etti. Makamların 'gelip geçici' olduğunu önemli olanın hizmet etmek olduğunu ve kendisinin de en iyi hizmet verdiğini düşündüğünü kaydeden Rektör Mollamahmutoğlu, basın mensuplarına da teşekkür ederek her zaman Bayburt’un ve üniversitenin destekçisi olacağını söyledi.
Zaman zaman duygusal anların yaşandığı veda yemeğinde üniversite personeli ile tek tek vedalaşan Rektör Mollamahmutoğlu yeni yönetime de başarılar diledi. Rektör Mollamahmutoğlu için düzenlenen veda yemeğine Prof. Dr. Fahri Uluç Özbayoğlu, Bayburt MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İhsan Çubukçu, Bayburt SHMYO Müdür Vekili Ersin İlhan, Genel Sekreter Yunus Emre Küçük, İdari Mali İşler Daire Başkanı Ömer Karahasanoğlu ile çok sayıda akademik ve idari personel aileleriyle birlikte katıldı.
Kaynak: cha