Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kuran kursları öğrencileri arasında düzenlediği 'Bayanlar Hafızlık Yarışması'nın Gaziantep'te yapılan Türkiye finalinde İstanbullu Kübra Atabay, birinci oldu.

İl müftülüklerinde yapılan 'Hafızlık Tespit Sınavları'nda bölge birincisi seçilen 23 kız öğrenci, 28 Ağustos 2012'de de Diyanet İşleri Başkanlığı'nda ön eleme sınavına tabi tutulmuştu. Bu sınavda derece elde eden 7 kız öğrenci, Gaziantep'te gerçekleştirilen yarışmaya katılmaya hak kazandı. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan 3 sorulu sınavda İstanbul Şeyhli Tuba Kuran Kursu öğrencisi Kübra Atabay birinci oldu. Manisa Hilaliye Eğitim Vakfı Kuran Kursu öğrencisi Halise Aydemir ikinci, Kütahya Kavaklı Kız Kuran Kursu öğrencisi Ayşe Nur İnneci de üçüncü oldu. Yarışmada derece elde öğrencilere ödüllerini Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın verdi. Şehitkamil Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Hafızlık Yarışması etkiliğinde 7 öğrenci, katılımcılara doyasıya Kur’an tilaveti yaşattı.

Jüri Başkanı Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yarışmaları geleneksel hale getirdiğini belirtti. Yarışmaların kalitesinin her geçen yıl daha da arttığına dikkati çeken Eğin, bu etkinlikle toplumda model oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Eğin, ''Bu kardeşlerimizin ne kadar güzel iş yaptıklarını topluma göstermek istiyoruz. Burada her ne kadar bu etkinliğin adı yarışma olsa da biz yarışmacılarımızın birbirine rakip olmadıklarını, refik (arkadaş) olduklarını ifade ediyoruz.'' dedi.

Yarışmanın birincisi Kübra Atabay da çok mutlu olduğunu ve üzerinde emeği olan hocalarına teşekkür ettiğini ifade etti. Atabay, ''Hocalarımın desteği olmasa ben bunları yapamazdım. Anne ve babama da teşekkür ediyorum, onların desteği de benim için gerçekten çok önemliydi. Çok güzel bir duygu yaşıyorum.'' diye konuştu.

Kuran okumayı 9 yaşında öğrendiğini hatırlatan Atabay, bir yıl eğitimin ardından hafızlığa geçiş yaptığını ve 13 ayda da hafızlığı bitirdiğini dile getirdi. Atabay, çalışmalarının neticesinde Türkiye birinciliği elde ettiğini ve çok mutlu olduğunu kaydetti.
Kaynak: cha