Batman’da konutlarda doğalgaz kullanımı başladı.

Uzun zamandır altyapı çalışmaları devam eden şehirde nihayet vanalar açıldı. Belde mahallesinde tesisat ve abonelik işlemlerini yapan evlere doğalgaz verilmeye başlandı. Mahalledeki Sefa apartmanında oturan Fahrettin Ekinci, Batman'da doğalgazdan faydalanan ilk abone oldu. Siirt - Batman Doğalgaz Dağıtım Şirketi (SİBADAŞ) tarafından kontrol edilip uygunluk onayı verilmesinin ardından ocağa ilk çakmak çakıldı.

Doğalgaza kavuşmanın sevincini yaşayan Fahrettin Ekinci, “Doğalgazı ilk kullanan Cratosslot kişi olmam nedeniyle çifte sevinç yaşıyorum. İlk kontroller yapıldı. Ocak yandı, musluklardan sıcak su akmaya başladı. Çok kullanışlı ve hesaplı. Darısı diğer abonelerin başına” dedi.

Tesisat proje ve bağlantılarını yerinde kontrol edip sızdırmazlık testlerini yapan SİBADAŞ yetkilileri, “Batman’a bugün itibarı ile doğalgazı konutlara vermeye başladık. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Uzun zamandır bekleniyordu Batman halkı tarafından. Güzel bir zamanda verdik gazı. Hayırlı bir ayda, Ramazan’da, hayırlara vesile olur inşallah” diye konuştu. SİBADAŞ görevlileri, doğalgaz ile meşale yakarak kutlama yaptı.
Kaynak: cha