Kars Belediye başkanı Nevzat Bozkuş, şehirde geçmiş yıllarda ihmal edilen kanalizasyon çalışmalarının kendi dönemlerinde şehirleşme ve vatandaşa hizmet düsturuyla sürdürüldüğünü bu çalışmalarla serhat şehrinin geleceğini inşa ettiklerini söyledi.

Başkan Bozkuş, Kars’ta hizmeti devralmadan önce vatandaşların kendilerinden istediği, yol, su, kanalizasyon ve dere ıslahında yürüttükleri çalışmaları yerel ve ulusal basının temsilcileriyle yerinde gezerek inceledi.

Nevzat Bozkuş, derelere akan kanalizasyonlardan dolayı sağlığın tehdit altında olduğu aşırı kokuların rahatsızlık verdiği Kars’ta bu alanda başlatılan çalışmaların çok önemli olduğunu lakin her açıdan önemli olan bu çalışmanın yer altında yapılıyor olmasının ise negatif yansımalarının olduğunun altını çizdi. Bozkuş, “Bülbül, Şehitler, Alparslan ve Halit Paşa Mahallesi'nin bir kısmında ciddi sorunlar vardı. Buralardaki tali şebekelerin ana şebekeye bağlanması lazımdı. Bu anlam içerisinde kanalizasyondaki çalışmamız sürüyor. Diğer taraftan Aydınlık Evler, Karadağ Mahallesi ve Bayram Paşa’nın bir kısmında aynı sıkıntıları çözüyoruz. İkinci kol olarak ise şehrin Ardahan girişinden projemizin diğer kanalizasyon çalışması devam ediyor.” dedi.
Kaynak: cha