Denizli’de hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu’nun eşi adına yaptırdığı Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL)’ni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açacağı bildirildi. 17 Eylül 2012'de hizmete gireceği açıklanan okuldaki çalışmaları AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan birlikte inceledi. Hayırsever Abalıoğlu ve eşinin de katıldığı inceleme gezisinde okul ve pansiyon inşasının büyük ölçüde tamamlandığı, çevre düzenlemesinin de kısa sürede bitirileceği belirtildi. Bin 500 öğrenci kapasiteli okulun temeli ise 30 Temmuz 2011 tarihinde atılmıştı.

Başkan Zolan, okulla ilgili değerlendirmesinde, “Her şeyden önce hayırsever Orhan Abalıoğlu ve eşi Cedide Abalıoğlu’na teşekkür ediyorum. Abalıoğlu Yem Sanayi İlköğretim Okulu ile Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin ardından üçüncü eğitim kurumunu Denizli’ye kazandırıyorlar. Bu eserlerle isimleri sonsuza kadar yaşayacak. Yapımında sonuna gelinen ve açılışını Başbakanımız'ın yapacağı bu okul, farklı mimari yapısıyla hemen dikkat çekiyor. Eğitime katkı kapsamında Denizli’nin birçok noktasında önemli çalışmalara belediye olarak imza attık. Bu okulun inşasında da kurumlar arası protokolle şehre yakışan bir eğitim kurumu kazandırmış olduk. Selçuklu ve Osmanlı sivil mimarisinden izler taşıyarak tasarlanan bina, inşa edildiği yer itibariyle de muhteşem bir yapıya sahip. Belediyemiz tarafından çevre düzenlemesi yapılan okulun hakim bir noktada olması ise Denizli’nin siluetine önemli bir değişiklik ve güzellik katacak.” dedi.

Milletvekili Zeybekci de Abalıoğlu ve eşine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, okulun Denizli’nin bir kazanımı olduğunu söyledi. Zeybekci, “Fiziki yapısı itibariyle inanılmaz güzelliğe sahip. Denizli’ye böylesi bir eğitim kurumunu kazandıran Orhan Abalıoğlu ve eşi Cedide Abalıoğlu, inşaatın her aşamasını yakından takip ettiler. Bugün de burada bizlerle birlikteler. İsimlerini sonsuza kadar yaşatacak bu eserleri kazandıran bu iki insana ne kadar teşekkür etsek azdır. Yeni eğitim öğretim yılında hizmete girecek bu kurumun açılışının Başbakanımız tarafından yapılacak olması ise hem hayırseverlerimiz hem de bizim için ayrı bir gurur.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha