Bursa'da Mediha-Hayri Çelik Fen Betasus Lisesi'nin LYS'de ilk 10 bine giren 35 öğrencisi altınla ödüllendirildi.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen törene, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa olarak bu sınavda oldukça başarılı bir sonuç elde ettiklerini belirterek, "İlk 4 arasında yer aldık. Bu başarımızda İnegöl’ün de payı büyüktür. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başarıyı yakalamaktan ziyade başarıyı sürdürmek önemlidir. İnşallah başarılarımız artarak sürer." dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise üniversiteye hazırlanan başarılı gençleri kıskandığını belirterek, şunları kaydetti: "Bu başarının arkasında bir aile eğitimi ve iyi bir aile ortamı vardır. Sizleri tebrik ediyorum. İnşallah geleceğiniz de parlak olur. Ülkemiz sizden çok şey bekliyor. Bu topraklar sizden hizmet bekliyor. Gelecekte sizler görev alacaksınız. Atatürk 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek olan sizlersiniz' demiştir. 2023 hedefimiz var. Onlara sizlerle ulaşacağız."

Lise Müdürü Sezgin Ekici ise geçen sene 37 öğrencinin mezun olduğunu hatırlatarak, "30 öğrencimiz ilk tercihlerinde, 2 öğrencimiz de ek kontenjandan üniversitelere yerleşti. Biz 141 fen lisesi arasında 22'nci sırada yer almıştık. Bu yıl ise 82 mezun verdik. İlk 100’e ne yazık ki öğrenci sokamadık. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Elif Beyza Toğrul adlı kızımız Türkiye 215'incisi oldu. İlk 10 binde ise 35 öğrencimiz yer aldı. Bu başarılarının elde edilmesinde emeği geçen, başta hayırseverimiz Metin Çelik olmak üzere, idarecilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye genelinde ilk 10 binde yer alan öğrencilere birer küçük altın ve kitap hediye edildi.
Kaynak: cha