Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden atanan Prof. Dr. Ramazan Kaplan ikinci kez göreve başladı. 14 Ağustos'ta yapılan seçimlerde Rektör Ramazan Kaplan, geçerli oyların yüzde 78,5’ini almayı başarmıştı.

BÜ 4 YILDA 7 FAKÜLTEYE ULAŞTI

Üniversitenin, kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içinde çok büyük mesafe katettiğini anlatan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Kurulduğumuz yıl Orman Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi olmak üzere üç fakültemiz vardı. Edebiyat, Eğitim ve Fen fakültelerimizin kurulmasının ardından Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla İslami İlimler Fakültesi’nin de kurulmasıyla birlikte fakülte sayımız 7’ye ulaştı. 4 yılda 7 fakülte, 3 enstitü, 2 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul ve 2 uygulama ve araştırma merkezine sahip olarak çok hızlı bir büyüme gösterdik. Şuan eğitim fakültemiz bünyesinde bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü bağlantısı değiştirilerek İslami İlimler Fakültesi'ne bağlanacak. Diğer bölümler ise ileri ki zamanda belirlenecek.” dedi.

Üniversitenin şimdiye kadar elde ettiği başarıların ve tüm gelişmelerin hedeflerin doğrultusunda emin adımlarla ilerlendiğinin en önemli göstergesi olduğuna dikkat çeken Rektör Kaplan, “Hedefimiz, ilerleyen yıllarda 8 fakülte, 3 bin dolayında öğretim elemanı ve 20 bin öğrenciye ulaşmaktır. Biz genç bir üniversiteyiz. Üniversitemizde gençliğin dinamizmini ve heyecanını yaşıyoruz. Öğrencilerimizle, akademik ve idari personelimizle iyiyi, daha iyiyi, güzeli, daha güzeli, başarıyı, daha yüksek başarıyı elde etme yolunda inançlıyız ve kararlıyız.” diye konuştu.


2008 yılında kurulan Bartın Üniversitesi, Newsweek Türkiye’nin, "Memnuniyette İlk 36" adıyla düzenlediği ve 101 üniversitede yapılan öğrenci memnuniyeti anketinde "İdari Personel Öğrenci Memnuniyeti" sıralamasında 7’nci, genel sıralamada ise 33’üncü oldu.
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan University Ranking by Academic Performance (URAP) laboratuarlarında yürütülen çalışmanın sonuçlarına göre ise BÜ, 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında akademik performans açısından 9. sırada yer aldı.
Eğitim ve Yönetim Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmalar Derneği (EYPASAD) tarafından düzenlenen "Ülkemizin En İyi Stratejik Yönetim ve Uygulama Yapan Kurumu" yarışmasında en iyi stratejik yönetim uygulayan üniversite ödülünü aldı.
Kaynak: cha