Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Murat Eğitim Kurumu ve Bingöl Girişimci İş Adamları Derneği (BİNGİAD) tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin devlet ve sivil toplum örgütleriyle birlikte alan el değil, veren el haline geldiğini söyledi.

Özel Hulusibey Koleji bahçesindeki iftar yemeğinden sonra Murat Eğitim Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Ayhan, kurum hakkında bilgi verdi. Amaçlarının daha kaliteli hizmet vermek olduğunu vurgulayan Ayhan bu amaç doğrultusunda tüm arkadaşlarıyla beraber seferber olduklarını ifade etti.

Ayhan'ın konuşmasından sonra Bingöl'de Murat eğitim kurumları bünyesinde başarı gösteren öğrencilere plaket verildi.

Verilen plaketlerin ardından konuşma yapan Bakan Yılmaz, öğrencilerin başarılarının devamını dileyerek, diğer öğrencilerin de bu başarılı olan öğrencileri örnek almasını istedi. Yılmaz, ''Bu başarıların en büyük faktörü şüphesiz öğretmenlerdir. İyi bir öğretmeniniz varsa, şartlar ne olursa olsun, en kötü koşullarda dahi, en zor şartlarda dahi, başarılı olursunuz.'' dedi.

"Öğretmenlerin fedakar yaklaşımları, işlerini sevmeleri, sahiplenmeleri, bir insan yetiştiriyor olduklarının şuuruyla, bilinciyle, sorumluluğuyla hareket etmiş olmaları başarıdaki en büyük faktördür" diyen Yılmaz, ''Biz bunu dünyada da görüyoruz. Dünyada eğitim sistemleri ile ilgili yapılan çok çeşitli çalışmalarda da bu gerçek açık bir şekilde görünüyor. Dünyanın değişik noktalarında, Türk okullarında çok fedakarca görev yapan öğretmenlere ben de çeşitli vesilelerle şahitlik ettim, gördüm. Anadolucasino Nasıl fedakarca çalıştıklarını, neler yaptıklarını. Oradaki başarı; ne binada, ne araç gereçte o öğretmenlerimizin bir misyon ruhu içinde işlerini yapıyor olmasından kaynaklanıyor. Onlara bu ruhu veren, bu yolu gösteren, bu yolda teşvik edenlere de buradan en derin saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin alan el değil, veren el haline geldiğini ifade eden Yılmaz, ''Türkiye bir devlet olarak, ekonomisiyle, iş dünyasıyla dünyaya açılıyor. Ama bir taraftan da eğitim kurumlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Sadece geçen sene 1.3 milyar dolarlık dışarıya Türkiye yardımda bulundu. Yani veren el değil, alan el haline geldi. Buna sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün yaptığı dahil değil. Bunları da dahil ederseniz Türkiye 2 milyar dolara yakın dünyaya yardımda bulunan bir ülke haline geldi. Buna katkısı olan herkesi tebrik ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

İftara, Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Müftüsü Mecit Can, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: cha