İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in bayramda Hakkari'ye yaptığı ziyarette, bir grup tarafından taşlı protesto edilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Ramazan Bayramı'nı Hakkari'de geçirmek için arefe günü kente gelen Bakan Şahin'e, esnaf ziyareti yaptığı sırada terör örgütü yandaşlarının taşlı saldırı girişiminde bulunması, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nı harekete geçirdi. Başsavcılık, Bakan Şahin ve beraberindekilere, terör örgütü PKK lehine slogan atarak taşlı saldırı girişiminde bulunan kişilerin tespiti ve yakalanmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, olay günü emniyet güçleri tarafından çekilen görüntüler ile basın yayın organlarına yansıyan video ve fotoğrafları incelemeye alan başsavcılık, saldırıyı gerçekleştiren kişileri tespit etmeye çalışıyor. Başsavcılığın, İçişleri Bakanı Şahin'i hedef alan saldırının, terör örgütüyle bağlantılı olduğuna dair somut bir delil elde edilmesi halinde, fezleke hazırlayarak, dosyayı terör soruşturmalarına bakmakla yetkili Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne göndereceği öğrenildi.

Kaynak: cha