Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Bakan Şahin, “Yoksulluğu bitirmek, yoksulluğu bitirirken yasakları tamamen kaldırmak, sivil anayasayı hızlı bir şekilde tamamlamak en önemli görevlerimizden bir tanesi, bunu da hep beraber başaracağız.” dedi.

Bakan Fatma Şahin, Batman Valiliğin STK, kurum müdürleri ve muhtarlar için düzenlenen iftar programına katıldı. Yemeğe katılan davetlilerle tek tek görüşen Şahin, gençlerle sohbet etti. Bakan Şahin, iftar sonrası yaptığı konuşmada, Batman'ın çok değiştiğini ve güzelleştiğini belirterek, bunda emeği geçen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Bakan Şahin, Batman’ın kendine ait değerlerinin olduğunu belirterek, “Ben inanıyorum bölge terör belasından kurtulduğunda Batman bölgenin parlayan yıldızı olacak güçte ve kudrettedir. Kandan, gözyaşından nemalananlara fırsat vermemeliyiz. Bu kardeşlik hukukumuzu güçlü ve diri tutmalıyız.” dedi.

Bölgeye batıdan daha fazla kaynak aktardıklarını belirten Bakan Şahin, kalkınmanın önemli olduğunu ancak ülkede yaşayan herkesin birinci sınıf vatandaş olmasının da bir o kadar önemli olduğunu ifade etti.

Bakan Şahin “Bir taraftan Batman’ın eğitimle, sağlıkla ilgili çalışmalarının, bölgede yapılan baraj, sulanabilir arazi çalışmalarının, tarım ve hayvancılık çalışmalarının hepsi bu bölgenin insanı için batıdan çok daha fazla bu bölgeye kaydırılarak hükümetimiz tarafından yapıldı. Kalkınma önemli ama, bir taftanda yasakların kaldırılması, bu ülkede yaşayan herkesin birinci sınıf vatandaş olması da bir o kadar önemli. Aresbet Hukuk devleti olmalıyız. Ekonomik kalkınmamızı tamamlamalıyız. Ama bir taraftan da sosyal politikalar dediğimiz insani gelişmişlik yapımızı güçlendirmeliyiz.” diye konuştu.

Barış dilini bütün ülkeye yayacaklarını belirten Bakan Şahin, “Yunus Emre’nin diliyle barış diliyle konuşacağız. Hacı Bektaşi Veli'nin diliyle konuşacağız. Barış dilini bütün bu topraklara bütün bölgeye hakim kılacağız. Bunun dışında ki dili kullananlara da hep beraber hizmetlerimizle onların yok olmasını sağlayacağız. Çünkü bizim en büyük muradımız en büyük gayemiz bu ülkenin geleceği ve çocuklarımızın geleceğidir.” dedi.

Çocukların bizden daha iyi bir ülkede yaşasın, bizden daha iyi bir Batman’da yaşasın diye bu mücadeleyi verdiklerine vurgu yapan Bakan Şimşek sözlerine şöyle devam etti: “Geldiğimiz nokta önemli, yeterli mi elbette değil. Daha yapacak çok işimiz var. Yoksulluğu bitirmek, yoksulluğu bitirirken yasakları tamamen kaldırmak, sivil anayasayı hızlı bir şekilde tamamlamak en önemli görevlerimizden bir tanesi, bunu da hep beraber başaracağız.”

İftar programının ardından ev ziyaretlerine çıkan Bakan Şahin beraberinde Batman Valisi Ahmet Turhan ve partililerle beraber Sağlık Mahallesi'nde oturan Öztürk ailesini ziyaret etti. İşsiz olan 5 çocuklu babası Şehmus Öztürk, anne Hamdiye Öztürk ve kızları Nazife Öztürk ile sohbet eden Bakan Şahin, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

19 yaşındaki Nazife Öztürk'ün okula gitmediğini öğrenen Bakan Şahin, kız çocuklarının okumasının önemine değinerek, Nazife'ye açık liseye devam edebileceğini söyledi.

Aynı mahallede eşi vefat eden 2 çocuklu Yurdagül Sala'nın da evini ziyaret eden Bakan Şahin, çıkışta sokaktaki çocuklara oyuncak dağıttı.
Kaynak: cha