Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başmakçı'da 16 milyon liralık üç tesisin temelini attı. Tesisler tamamlandıktan sonra ilçede 5 bin dekar arazinin suya kavuşacağı bildirildi.

Eroğlu, Başmakçı ve Dinar ilçesinde Yaka Göleti ve Sulaması, Yaka Kasabası Taşkın Koruma Tesisi ile Çığrı Köyü Kocabay Deresi Taşkın Koruma Tesisi’nin temelini attı. Eroğlu, 4 bin 790 dekar zirai araziyi suya kavuşturacak olan Yaka Göleti ve Sulaması’nın tamamlanmasıyla çiftçilere yıllık 3 milyon 720 bin lira gelir artışı sağlanacağını söyledi. Eroğlu, dev tesisin Ocak 2015’de tamamlanarak hizmete açılacağını ve bölgenin zirai üretimde şaha kalkacağını belirtti. Yaka Kasabası Taşkın Koruma Tesisi’nin 980 bin liraya mal edileceğini ve Mayıs 2013’de tamamlanacağını belirten Eroğlu, tesisin hizmete açılmasıyla Yaka Kasabası’nın taşkın zararlarından korunacağını kaydetti. Eroğlu, Çığrı Köyü Taşkın Koruma Tesisi’nin de 750 bin liraya tamamlanacağını ve bu yılsonunda hizmete açılarak Çığrı Köyü ve tarım arazilerinin Kocaçay Deresinin taşkınlarından korunacağını anlattı.

Başmakçı’dan sonra Dinar’a geçen Eroğlu, burada da Çayüstü Göleti ve Sulaması ile Yıprak Göleti ve Sulaması’nın temelini attı. Çayüstü Göleti ve Sulamasının Aralık 2013’te tamamlanacağını ifade eden Eroğlu, "5 bin 40 dekar tarım arazisini suya kavuşturacağımız bu projeyi 11 milyon 700 bin liraya mal edeceğiz ve Aralık 2013’te hizmete açmayı planlıyoruz. Bu projenin hayata geçmesiyle çiftçilerimize yıllık 3 milyon 300 bin lira gelir artışı sağlayacağız ve bölgeyi ihya edeceğiz."

Eroğlu, Yıprak Göleti ve Sulaması’nın da 6 milyon 291 bin liraya mal edileceğini ve 2 bin 140 dekar tarım arazisinin suya kavuşturulacağını kaydederek 2015’te hizmete açılacağını dile getirdi.

Kaynak: cha