Sağlık Bakanı Recep Akdağ, damacana su tahlil sonuçlarını bugün içinde açıklayacaklarını söyledi. Akdağ, "Çok geniş çalışma yaptık. Bütün Türkiye'de sadece dolum tesislerinden değil, satış noktalarından da örnekler aldık. Dolum tesislerinden dün itibariyle bin 100 noktadan örnek almıştık." dedi.

Bir dizi açılış ve ziyaretler için Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Bakan Akdağ, burada basın mensuplarının ülke gündemine ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bakan Akdağ, merakla beklenen 'damaca su' açıklamasını, tahlil sonuçlarının kendisine ulaşmadığını belirterek yapmadı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün itibariyle ülke genelindeki bin 100 noktadan su örneklerinin alınarak laboratuvarlarda titiz bir şekilde analiz edilmesine başlandığına dikkat çekerek, "Bu sabah gelirken arkadaşlarımdan malumat aldım. Verileri toplamışlar. Şu anda üzerinde çalışılıyorlar. Zannediyorum bugün öğleden sonra ya da akşama doğru konuyla ilgili açıklama yapacağız. Çok geniş çalışma yaptık. Bütün Türkiye'de sadece dolum tesislerinden değil, satış noktalarından da örnekler aldık. Dolum tesislerinden dün itibariyle bin 100 noktadan örnek almıştık. Bunların hassasiyet ve dikkatle laboratuvarlarda analizleri yapılıyor. Şunu ifade etmek gerekiyor dolum ve satış noktalarındaki problemi birbirinden ayırmak lazım. Dolum tesisinde marka ile sorun vardır ama satış noktasındaki sorun satış şartlarının elverişsizliğinden kaynaklanabilir. Satış noktasında çıkan problem Türkiye'de damacana ile satılan suları ihtiva ettiği düşünülmemeli. Beklenen açıklamayı yapacağız. Piyasayı yakından takip ediyoruz. Halk endişe etmesin şeffaf şekilde sonuçları açıklayacağız. Bazı basın organlarında spekülasyon peşinde koşan var. Vatandaş bu spekülatörlerin haberlerine itibar etmesin. Titiz şekilde sonuçları açıklayacağız." diye konuştu.

"TÜRKİYENİN SAĞLIK SİSTEMİ ÇOK GÜÇLÜ"

Bir basın mensubunun, Türk Silahlı Güvenilir Bahis Siteleri Kuvvetleri'nin Suriye sınırında teyakkuza geçirilmesine paralel olarak söz konusu ülke ile olası bir savaşta Türkiye'nin sağlık sisteminin hazır olup olmadığı yönündeki soruya Bakan Akdağ, "Olası bir savaş diye soruya cevap vermek yanlış soruya yanlış cevap vermiş oluruz. Türkiye'nin güçlü sağlık sistemi var hangi şartta olursa olsun hizmet edebiliyoruz. Ülkemize çok sayıda mülteci gelmesine rağmen onların sağlık hizmetlerini gayet iyi veriyoruz. Ama savaş vs ile sorulmuş soruya cevapların yanlış anlaşılabileceği ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

"BU RAMAZAN'DA ÇOK ÜZÜLDÜK"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Suriye ve Burma'da yaşanan katliamlardan üzüntü duyduklarını söyledi. Bakan Akdağ, ramazan ayında kendilerini Türkiye'de ve dünyada üzen bazı olayların bulunduğunu ifade etti. Sağlık Bakanı Akdağ, Burma'da müslümanlara karşı yöneltilen şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Akdağ,Suriye yönetiminin de kardeş Suriye halkına şiddet uygulamasının sona erdirilmesini temenni ettiğine işaret ederek, "Yanı başımızda Suriye'de kardeşimiz olan insanlara bizzat kendi yönetimleri tarafından şiddet uyguluyor. Umut ediyoruz bu şiddet kısa zamanda son bulacak. Suriye halkı kendi iradesiyle diktatöründen kurtulacak. Ramazan demeden bebek, çocuk, yaşlı, kadınları katleden, bombaları halkının üzerine yağdıran zihniyetin 21 yüzyılda yeri olamaz." ifadelerini kullandı.

Bakan Akdağ ayrıca, terör örgütü PKK'nın Ramazan ayında saldırganlarına devam etmesinin de örgütün kötü niyetinin göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: cha