Sağlık Bakanı Recep Akdağ, damacana su dolum ve dağıtım tesisleriyle ilgili olarak bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Kurumu'nun yazılı açıklama yaptığını söyledi. Bakan Akdağ, kendisine, ceza kesilen firmalarla ilgili kesin bilgi ve rakamların ulaşmadığını söyledi.

Memleketi Erzurum'da uydu üzerinden bölgesel yayın yapan Kardelen TV'nin tesislerinin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, basın mensuplarının damacana sularla ilgili sorularını cevaplandırdı. Akdağ, Halk Sağlığı Kurumu'nun bugün damacana sularla ilgili olarak vatandaşlara bilgilendirici açıklama yaptığını ifade etti.

        Bakan Akdağ, bir hafta boyunca bütün halk sağlığı laboratuvarlarında kurum personelinin damacana suların analiziyle ilgili çalıştığına dikkat çekti. Akdağ, "Sağ olsun Bahis Siteleri bütün halk sağlığı laboratuvarlarında çalışan arkadaşlarımız bir hafta boyunca gece yarılarına kadar çalıştılar. Bugün akşam 19.00'da Kardelen TV'de detaylar üzerinde konuyla ilgili tartışma olacak." dedi.

Halk Sağlığı Kurumu'nun açıkladığı 15 damacana su firmasıyla ilgili olarak yaptırım uygulandığını ve bunların geçici olarak üretimlerinin durdurulduğunu ifade eden Akdağ, "15 firma için yaptırım uygulandı. Bunlarla ilgili cezai yaptırım var. Üretimleri geçici durduruldu. Ayrıca, para cezası var ve bu firmaların isimlerini vatandaşa ifşa edeceğiz." diye konuştu.

        Bakan Akdağ, ayrıca, bir basın mensubunun, '15 firma ve 180 satış noktası olarak isimler açıklandı' yönündeki sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Türk Halk Sağlık Kurumu'nun halka verdiği bilgiler var. Ama şu anda elimde rakamlar yoktur."

Kaynak: cha