Bağcılar Belediyesi ilköğretim öğrencilerinin yüzme öğrenebilmesi için ilçeye altı yüzme havuzu yapıyor. Proje kapsamında ilk havuz Kazımkarabekir Mahallesi’nde yapılıyor. Havuzlardan öğrencilerin ücretsiz yararlanabileceğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Geleceğin sporcularının yetişmesini istiyoruz” dedi.

Bağcılar Belediyesi, geleceğin sporcularının yetişmesi için önemli bir proje başlatıyor. Bağcılar’ın farklı bölgelerine yapılacak yüzme havuzlarında öğrenciler ücretsiz yüzme öğrenebilecek. Projeye Kazımkarabekir Mahallesi’nde yapılacak havuzla başlanacak ve en kısa sürede Bağcılar’ın farklı mahallelerine toplam altı tane yüzme havuzu yapılacak.

18 metre uzunluğunda ve 8.2 metre genişliğinde olacak havuzdan ilköğretim öğrencileri ücretsiz yararlanabilecek. Tek kattan oluşacak yapı 580 metrekare alan üzerine inşa edilecek.
Projeye en kısa sürede başlanacağını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, proje kapsamında Bağcılar’da aynı özelliklerde altı yüzme havuzu yapmak istediklerini söyledi. İlköğretim okullarındaki beden eğitimi derslerinin bu havuzlarda yapılabileceğini ifade eden Çağırıcı, “Bu havuzlar, belki de yeni yeteneklerin keşfedilmesine, geleceğin sporcularının yetişmesine imkan hazırlayacak. Özellikle bu yönüyle projeyi çok önemsiyoruz” dedi.
Kaynak: cha