Özel Safiye Beşir Atak Koleji, kardeş aile projesi kapsamında Mardin’de 60 aileye gıda yardımında bulundu. Okul aile birliği, veliler ve öğrencilerin desteği ile daha önce belirlenen kardeş ailelere gıda, yakacak, giyecek, sağlık nakdi yardımlar tek tek teslim edildi.

    Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Atak Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Boz, Atak Koleji olarak 3 yıldan beri devam eden kardeş aile projesi kapsamında yapılan yardımların Ramazan ayında artarak devam ettiğini belirtti. Erdal Boz, okul olarak civar köylerden tespit edilen 60 aileye Ramazan erzak paketi dağıtımı yapıldığını söyledi.

    Bu yardımların sadece Ramazan ayında sınırlı kalmadığını kaydeden Boz, "Okul aile birliğimiz, Megabahis velilerimiz ve öğretmenlerimizin desteği ile icra edilen kardeşlik projesi kapsamında, kardeş ailelerin gıda, yakacak, giyecek, sağlık, nakdi her ne ihtiyacı varsa gidermeye çalışıyoruz. Artık mevsimsel bir olaydan çıkıp süresiz bir projeye dönüşen kardeş aile faaliyetimiz Ramazan ayının muhteşem iklimi ile birlikte ayrı bir güzellik kazanıyor. Halkımızın manevi duyguları çok güçlü. Zengin ve fakir arasındaki köprülerin tesisi adına fevkalade etkili bir yöntem olan bu kardeşlik projemizin her sene katlanarak devam ettiğini görmekten huzur duyuyoruz. Bizi asıl mutlu eden ise her iki tarafın mutluluğudur. Umarım bu proje tüm halkımız tarafından benimsenir ve bu güzelliklerden kimse mahrum kalmaz." dedi.
Kaynak: cha