Pendik'te kontrolden çıkan bir otomobil, yol kenarındaki bariyerleri parçalayarak 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarından aşağı düştü. Hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücüyü yardıma koşan vatandaşlar kuntardı.

Kaza Yenişehir Mahallesi Bahar Sokak'ta meydana geldi. Ömer Faruk Aydınhan (18), 52 AZ 262 plakalı otomobili ile Kurtköy istikametinde seyrederken, aşırı hız nedeneniyle otomobil kontrolden çıktı. Önce orta refüje çarpan otomobil daha sonra yolun sağ tarafına geçti. Kaldırıma çıkarak bariyerleri parçalayan otomobil, yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarında aşağıya uçtu. Bir spor tesisinin bahçesine düşen otomobil kağıt gibi ezildi. Genç sürücü Aydınhan kazada ağır yaralandı. Otomobilde sıkışan Aydınhan'ın yardımına ilk koşan spor tesisi çalışanları oldu. Vatandaşlar Aydınhan'ı sıkıştığı yerden çıkarıp kenara aldı. Olay yerine sevk edilen itfaiye de yaralı sürücüyü ambulansa taşıyıp, kaza mahallinde güvenlik önlemi aldı. Aydınhan, Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralının yardımına koşan spor tesisi çalışanı, büyük bir gürültü duyduklarını olay yerine geldiklerinde hurdaya ödnmüş otomobille karşılaştıklarını anlattı. Yaralı sürücüyü otomobilden çıkardıklarını söyleyen görgü tanığı, sağlık ekiplerini geç geldiğini iddia etti.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: cha