Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde geçtiğimiz Mayıs ayında annesini ve kız kardeşini bıçaklayarak öldüren Mutlu Yılmaz’ın yargılandığı cinayet davası tek celsede hükme bağlandı. Tutuklu bulunan sanık Mutlu Yılmaz, toplam 48 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti, sanık Yılmaz’a iki cinayet için birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Temyiz için Yargıtay’a gönderilen karar onanırsa, Mutlu Yılmaz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alacak. İki kadının bıçaklanarak hunharca öldürülmesiyle sonuçlanan olay Ayşegül B. (25) eşinden ayrılarak baba evine döndükten sonra meydana geldi. Mutlu Yılmaz, kız kardeşi Ayşegül B. ile boşanmadan başka bir erkek ile görüştüğü iddiasıyla tartıştı. Daha sonra Yılmaz, eline geçirdiği ekmek bıçağı ile kız kardeşine saldırdı. Kavgayı engellemek için araya giren anne Saime Yılmaz, oğlunun bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti. Annesini öldürdükten sonra kız kardeşi Ayşegül B.’yi 3 yerinden bıçaklayan Mutlu Yılmaz, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Bahçelievler Mahallesi’nde yaklaşık 10 yıl önce bir düğünde tartıştığı kişiyi bıçakla öldüren Mutlu Yılmaz’ın bu suçtan 5 yıl hapis yattığı öğrenildi.
Kaynak: cha