Ankara Adalet Platformu üyesi bir grup, İran'ın Suriye'de Esed rejimine destek vermesi ve yardımda bulunmasını protesto tepki için İran Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

        İran Büyükelçiliği önünde toplanan Ankara Adalet Platformu üyesi yaklaşık 10 kişi, açtıkları 'Katil İran Suriye'den defol' yazılı pankart ve getirdikleri tekbirlerle İran devletini protesto etti. Ankara Adalet Platformu adına bir açıklama yapan Ömer Belül, Suriye'de 1962 yılında iktidarı ele geçiren Esed ailesinin iktidarları boyunca ülkeyi demir yumrukla yönettiklerini belirtti. Belül, Suriye'de 50 yıl boyunca baba Hafız Esed ve oğul Beşşar Esed'in yaptıklarının tamamen bir halk kıyımı olduğunu söyledi. 2011 yılının Mart ayında Dera şehrinde birkaç İlbet çocuğun duvarlara 'Halk düzenin yıkılmasını istiyor' mesajını yazmasıyla başlayan ayaklanmanın daha sonra Suriye'nin diğer şehirlerine sıçradığını ifade eden Belül, Esed güçlerinin gösterileri bastırmak için sivil halkın üzerine ateş açtığını, kadın yaşlı çocuk demeden bir çoğunu katlettiğini belirtti.

        İran'ın Suriye'de 8 aydır devam eden zulme ortak olduğunu ve Esed rejimine destek verdiğini hatırlatan Belül, "İran kendisini İslam Cumhuriyeti olarak adlandırıyor. Oysa İslam Cumhuriyeti zalimlere kanat germez ve mümin halkı katletsin diye zalimlere silah vermez, asker göndermez." ifadesini kullandı. İran İslam Cumhuriyeti'nin, adını İran Baas Cumhuriyeti olarak değiştirmesini isteyen platform üyeleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından bir süre tekbir getirdi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: cha