Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni 4+4+4 eğitim sistemi, Samsun’da sancısız başladı. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için ilk zil çaldı. Hükümetin 4+4+4 eğitim sisteminde kararlı tutum sergilemesi sonucu anaokuluna giderken ilkokula başlayan 60-66 aylık çocuklar, ilk kez okulla tanıştı.

Samsun’un Atakent İlköğretim Okulu’nda, okul bahçesi sabah saatlerinden itibaren ilköğretim 1. sınıf öğrencileriyle doldu. Kimi okul formalarıyla kimi ise günlük kıyafetleriyle gelen öğrenciler, yaşıtlarıyla kısa sürede kaynaşıp oynadı.

Atakent İlköğretim Müdürü İlhan Yar, öğrenci ve velileri ‘Hoş geldiniz’ diyerek karşıladı. Milli eğitim sisteminde yapılan değişiklik sebebiyle velilerin aklının karıştığını ama öğrencilerin geleceği adına her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek eğitime dönemine hazırlandıklarını ifade eden Yar, öğrenci kaydının beklenenin üzerinde olması sebebiyle sabah-öğlenci diye iki kısma ayırmak zorunda kaldıklarını kaydetti. Özel durumu bulunan velilerin başvurusunu değerlendireceklerini söyleyen Yar, akıllarda her hangi bir şüphe kalmamasını istedi.

Öğrencilere bir haftalık süreyle sınıflarına, öğretmenine ve arkadaşlarına yönelik fizyolojik ve pedagojik adaptasyon programı uygulayacaklarını hatırlatan Müdür Yar, 60-66 aylık öğrencilerle karşılaşacak öğretmenlere 4 günlük video konferans eğitimi, çocuklarla ilgili fizyolojik ve pedagojik eğitimler verileceğini vurguladı.

Endişe ve şüphelerini okul idaresine ileten velilerin büyük kısmı ise alınan cevaplar karşısında tatmin oldu. Öğrenci velisi Asuman Dilek, “Buraya gelen kadar aklımızı kurcalayan birçok soru vardı. Neyin nasıl olacağını, çocuğumun okula nasıl uyum sağlayacağını bilmiyorduk. Şuan aldığımız cevaplar, bizleri tatmin etti, psikolojik olarak rahatlattı. Zaten çocuğum okula çabuk da alıştı. İlk bir iki hafta ufak tefek aksilikler yaşansa da kısa sürede her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum. Tüm öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diliyorum.” dedi.

Kaynak: cha