Alanya’da doğan ve yörük çocuğu olan Mevlüt Demir, Polis akademisi mezunu olduktan sonra polislik mesleğine başladı ve İnterpol dahil çok sayıda yurtdışı ile uluslararası görevlerde yer aldı. İngilizce, İtalyanca, arapça ve almanca dahil dört dil bilen, Mevlüt Demir aynı zamanda doktorasını da almış bir emniyet görevlimizdir.

Polis müfettişi iken, Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Denizli emniyet müdürü olan Demir, Konya emniyet müdürlüğü görevini de başarılı bir şekilde yerine getirdikten sonra tekrar Denizli emniyet müdürü olarak halen görevine devam etmektedir.

Başarılı emniyet müdürü Demir, başarılarının yanında Alanya aşığı olarak ta dikkati çekiyor. Görev yaptığı her yerde Alanya’ya ve Alanyalılara sevgisini her fırsatta gösteren Mevlüt Demir, Alanyalıların gözünde Denizli ve Alanya arasında bir gönül köprüsü kurdu.

Denizli de okuyan her Alanyalı öğrencinin Mevlüt amcası olan Alanyalı Mevlüt Demir, onların her zaman yanında ve arkalarında olduğunu hissettiriyor. Aynı zamanda, Alanya’dan Denizli ye giden her hemşehrisi ile en güzel şekilde ilgilenen ve onlara yardımcı olan Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, tüm Alanya’nın sevgisini kazanan bir Alanya evladı. Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile ilgili anlatılanlar,bütün Alanya'nın gururu olmuştur.

Bu hafta’nın Polis haftası olması hasebiyle, HBZ Grup ailesi olarak bizde başta, Denizli Emniyet Müdürümüz Mevlüt Demir olmak üzere tüm polis teşkilatımızın, polis haftasını kutlar, Alanya halkı adına ve tüm milletimiz adına kendilerine teşekkürü borç biliriz.

Editör: Haber EDİTÖR