AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Elbistan ve Afşin ilçelerinin doğalgazla ısınması için 2012 yatırım programı çerçevesinde çalışmaların kademe kademe ilerlediğini kaydetti. Kısaca, “Doğalgaz için tarih, Ekim 2014 olarak belirtilmiş ve bu tarih değişmemiştir.” dedi.

        AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, '11 il ve 5 ilçeye doğalgaz götürülmesi için kurul kararı aldık' dediği projeler arasında, Elbistan’ın doğalgaz yatırımını zikretmemesi sonrasında başlayan tartışmalara son noktayı koydu.
    
        Bakan Taner Yıldız’ın bahsettiği projelerin, 2013 yılı yatırım programına ait olduğunu kaydeden Başkan Kısaca, Yıldız’ın konuşmasının yerel basında yer bulmasının ardından konuyla ilgili açıklama yapanları da isim vermeden eleştirdi. Başkan Kısaca; bu yöndeki olumsuz açıklamaları ve eleştirileri talihsizlik olarak değerlendirdiğini kaydetti.

        AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın, Elbistan’ın doğalgaz projesi için özel çalışma ve çaba gösterdiğini hatırlatan Başkan Kısaca, proje ihalesi yapılan Elbistan doğalgaz projesi için de önümüzdeki günlerde mühendislik ihalesine çıkılacağını söyledi. Başkan Kısaca, şunları söyledi:

        “Elbistan-Afşin doğalgaz projesi, 2012 yılı programına alınmış olup proje ihalesi yapılmış ve diğer aşamalar kademe kademe ilerlemekte, süreç işlemektedir. Mühendislik ihalesi de önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Sayın Enerji Bakanımızın açıklamış olduğu 11 il ve 5 ilçenin doğalgaz yatırımı, 2013 programına alınacak yerlerle ilgilidir. Dolayısıyla bir yıl önce Elbistan-Afşin projesi programa alındığı için doğal olarak 2013 yatırım programında yer almamıştır.

        Basına yansıyan ve bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunan değerli hemşehrilerimizin, öncelikle konuyu tam anlamadan ve anlamadıkları bir konu hakkında açıklama yapmalarını talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Sayın Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal Bey, bu konu hakkında defalarca açıklamalar yapmıştır. Doğalgaz için tarih, Ekim 2014 olarak belirtilmiş, inşallah bu tarihte şehrimize doğalgaz gelecektir. Kimsenin, halkımızın kafasını karıştırmaya hakkı yoktur. AK Parti hükümeti, bu zamana kadar vermiş olduğu sözlerin arkasında durmuştur ve duracaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımız Taner Yıldız Bey, Elbistan-Afşin doğalgaz projesi ile ilgili açıklamalarda bulunacaklardır. Halkımız, projenin ne aşamada olduğunu çok net bir şekilde görecektir.”

Kaynak: cha