AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman'ın en büyük problemlerinden birisinin sulama olduğunu kaydetti.

Mercan Televizyonu ana haber bülteninin canlı yayın konuğu olan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Yılmaz Çoban’ın sorularını yanıtladı.

Ahmet Aydın, insanlara faydalı olmak için uğraştıklarını, bu dönemde beklentilerin daha da yükseldiğini belirtti. Çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Ahmet Aydın, “Büyük köy derlerdi. 100 trilyonluk liralık köprüyü Adıyaman’a yapıyoruz. Kahta ile Siverek arasında Fırat’ın iki yakasını, doğu ile batıyı birleştiriyoruz. İnşallah oraya kadarda duble yol geliştireceğiz. Bunlar hep maliyetli olan projeler, sadece bu ziyaret viyadüğü dediğimiz yer 10 - 11 trilyon liraya mal olacak." dedi.

Yılların ihmali olduğunu kaydeden Aydın, "Atatürk Barajı tutuldu, bir ilçemiz ve 84 köyümüz sular altında kaldı. Şuan da baraj havzasında yer alan arazilerin yüzde 61’i Adıyaman’dan gitmedir. Ama Adıyaman’da yılların ihmali var. Besni ve Gölbaşı yöresinde Çetintepe Barajı var ve yapım değeri bugünkü maliyetle 2,5 katrilyon lira. Yapım ihalesine çıktı, projesi de bitti ve hızlı da gidiyor. Besni ve Gölbaşı ovalarında 300 bin dönüme yakın arazi sulayacak. Merkezde bizim kuzey tarafımızdan Gömükhan ve Koçali Barajı var. Bunların ikisinin de ihalesi bitti. Proje ihalesi de yapıldı. Koçali biraz daha önde gidiyor. İnşallah 1-1,5 seneye kadar bu projeler biter." şeklinde konuştu.
Kaynak: cha